Főoldal Filmek Zack Snyder inkább megsemmisíti Az Igazság Ligája rendezői változatát, ha fel kell használni Joss Whedon jeleneteit
Filmek

Zack Snyder inkább megsemmisíti Az Igazság Ligája rendezői változatát, ha fel kell használni Joss Whedon jeleneteit

Joss Whedon egyetlen jelenetét sem szeretné látni a filmben.

471
Az Igazság Ligája

Zack Snyder távozása után újra Az Igazság Ligáján dolgozik, miután lánya tragikus halála után átadta a stafétabotot a Marveltől átigazolt Joss Whedon-nek. Snyder távozása után Whedon és a Warner Bros. mészárlásba kezdett, több tíz oldallal egészítették ki a forgatókönyvet, szereplőket vágtak ki a filmből, a főellenséget is leváltották és extra jelenetekkel egészítették ki a történetet az eredeti részek kárára. Az eredmény a mozikban bemutatott filmben is meglátszott, a kritikusok és a rajongók egyhangúan leszavazták Whedon munkáját, majd ezt követően éveken át könyörögtek a stúdiónak, adják ki Snyder rendezői változatát, amit előbb tagadott a Warner. Végül tavasszal megenyhült a szívük, s bejelentették az HBO Max streamingszolgáltatóra a Snyder Cutot.

A Comic-Con@Home mellett Snyder saját virtuális találkozót hirdetett meg Justice Con néven, amin tegnap éjjel tartottak. Az eseményen bemutattak egy rövid klipet is a filmből, amiben Superman fekete kosztümjét is megmutatta, de a teljes értékű előzetesre augusztus 28-áig várnunk kell, ugyanis akkor tartják majd a nagy DC találkozót, a DC FanDomot.

A rendező elmondta, hogy a következő hónapban lehull majd a lepel a hivatalos címről is – aligha Az igazság Ligája néven fogják bemutatni -, valamint erős szavakkal illette Whedon munkáját is. Snyder úgy fogalmazott, hogy inkább megsemmisíti a filmet, mintsem hogy Whedon egyik jelenetét is felhasználja. A két rendező között érezhetően forr a levegő a történetek után, Snyder korábban úgy fogalmazott, hogy csak utólag tudta meg, ki váltja őt, mert a stúdió nem vonta be a megbeszélésekbe.

A Földön nincs esély rá, hogy egy jelenetet is felhasználjak abból, amit ő készített miután távoztam a film rendezői székéből. Ha nem lett volna erre mód, akkor inkább megsemmisítettem volna a filmet, és tűzön elégettem volna, minthogy egy képkockát is felhasználjak, amit nem én fényképeztem. Ez a szörnyű igazság.

Mellesleg bármit amit látni fogtok ebben a filmben, ami egy másik mozis filmre emlékeztet majd, az azért lesz, mert ezt én csináltam, és ők csak kölcsönvették tőlem.

Zack Snyder

Snyder ismét elmondta, hogy nem tért volna vissza a filmhez, ha a Snyder Cut bemutatása alatt a stúdió nem garantálja számára a teljes kreatív szabadságot. Tehát minden, amit látunk majd a filmben, az teljes egészében a rendező irányítása alatt történik, a stúdió ezúttal csak a pénzt adja. A film rendezői változatát valamikor 2021 elején fogják bemutatni, de várhatóan már jövő héten kiderül, hogy pontosan melyik hónapra tervezik.

Az Igazság Ligája
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Joker: Kétszemélyes téboly
Előzetesek

Magyar szinkronnal is észvesztő lett a Joker: Kétszemélyes téboly előzetese

Úrrá lesz az őrület a Joker: Kétszemélyes téboly nagy előzetesében.

Rebel Moon
Filmek

Zack Snyder terve szerint hat filmből áll majd a Rebel Moon

A jóból is megárt a sok, de a Rebel Moon eddig pocséknak...