Főoldal Filmek A Skywalker kora regény írója elmagyarázta, miért olyan fontos, hogy Rey a Skywalker nevet használja
Filmek

A Skywalker kora regény írója elmagyarázta, miért olyan fontos, hogy Rey a Skywalker nevet használja

Rey a Skywalker kora végén nem úgy mutatkozott be, mint Rey Palpatine, hanem a Skywalker családnevet használta.

544
Star Wars: Skywalker kora

Rey a Skywalker kora végén nem úgy mutatkozott be, mint Rey Palpatine, hanem a Skywalker családnevet használta.

A Star Wars: Skywalker kora már elérhető digitálisan, hamarosan pedig már lemezes formában is kezünkbe vehetjük a legendás Skywalker történet befejező részét. Nem is találhatnánk jobb alkalmat, hogy megvitassuk a film legnagyobb pillanatait, köztük a záró képsorokat, melyben az új trilógia főszereplője, Rey úgy mutatkozik be, hogy Rey Skywalker.

A film regényváltozata több égető kérdésre is választ adott már, ebből tudtuk meg, hogy Palpatine valójában egy klón volt, aki mindvégig arra készült, hogy elméjét egy klóntestbe transzportálja, így maradhatott életben, miután Darth Vader levetette a reaktorba és felrobbant vele a második Halálcsillag. Most Rae Carson a regény írója egy ésszerű és meggyőző érvvel állt elő, hogy miért lett Reyből is Skywalker a történetben.

Amikor 18 éves voltam, felvettem mostohaapám nevét, hogy tiszteletben tartsam a közöttünk lévő szeretetet és bizalmat. Úgy képzelem, hogy nagyjából ugyanez történt Rey-jel, aki ki akarta fejezni a választott családja iránt való tiszteletét. Elismerem, hogy Rey döntése ellentmondásosnak bizonyult, és alig várom, hogy ezt a vitatott kérdést az elkövetkező években megvitassam a rajongókkal. De az én jelenlegi álláspontom az: Az egész Skywalker-saga arról szólt, hogy Palpatine átfordította vagy megpróbálta a Skywalkereket a sötét oldalra állítani. Különösen abban bízott, hogy Rey méltó porhüvelye lesz saját erejének és ambícióira, és a Skywalkerek végleg elbuknak. Három generáción át tett minden erőfeszítése ellenére, Palpatine kudarcot vallott. Rey mindent elutasított vele kapcsolatban, és felvette a Skywalker nevet, és az örökséget. Egy Palpatine, aki a fény felé fordul, ezzel pedig elérte a Skywalkerek végső győzelmét.

Rae Carson

Egész nap vitázhatnánk azon, hogy Rey miért lett Skywalker, de Carson érve meggyőző, hogy miért döntöttek úgy a készítők, ugyanakkor a másik oldalt is megértjük, akiket hidegen hagyott a zárójelenet. A jövő ködbe burkolózott, hiszen a Lucasfilm még mindig nem jelentette be, hogy mit fognak bemutatni 2022 decemberében, de Rey Skywalker története itt lezárult, róla talán sorozatban és könyv formájában olvashatunk a jövőben.

Star Wars: Skywalker kora
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Star Wars: Skywalker kora
Filmek

Daisy Ridley szerint a következő Star Wars-film teljesen új irányba állítja a franchise-t

Az egyik új Star Wars eddig nem látott felfedezést tesz a messzi-messzi...

Star Wars: Skywalker kora
Filmek

Ian McDiarmid megválaszolta, hogy Palpatine visszatérhet-e Rey készülő mozifilmjében

A Star Wars-folytatástrilógia legnagyobb hibáját nem szeretnék megismételni a jövőben.