Főoldal Filmek Wes Ball egy kulisszák mögötti videóval jelentette be, hogy a Kingdom of the Planet of the Apes forgatása befejeződött
Filmek

Wes Ball egy kulisszák mögötti videóval jelentette be, hogy a Kingdom of the Planet of the Apes forgatása befejeződött

A rendező egy kis videóval jelentette be, hogy véget ért A majmok bolygója következő részének forgatása.

485
A majmok bolygója

Wes Ball, a Kingdom of the Planet of the Apes (ami magyarul valószínűleg A majmok bolygója királysága címet kapja) rendezője bejelentette, hogy a franchise következő részének forgatása befejeződött. Ball a hivatalos Twitter-oldalán osztott meg egy kulisszák mögötti videót a filmről, melyben a stábtagok és a stáb, valamint néhány majom mellett a film szereplőit is bemutatja.

A 20th Century Studios még tavaly ősszel jelentette be, hogy A majmok bolygója-franchise következő része 2024-re elkészül, miközben bemutatta a főszereplőket és az első koncepciós képet a filmből. Az új részről mindössze annyit tudni, hogy A majmok bolygója – Háború eseményei után játszódik sok évvel később.

A bejelentés, miszerint a forgatás befejeződött, jelentős mérföldkő a film életében, hiszen ez azt mutatja, hgoy minden a tervek szerint halad, és semmi sem akadályozhatja meg a bemutató időpontját. A 20th Century Studios 2024. május 24-ére tűzte ki a mozis premiert, így bő egy évük maradt a vizuális művészeknek, hogy életre keltsék a majmokat.

A 20th Century Studios világossá tette, hogy új fejezet kezdődik a sci-fi eposznak ezzel a filmmel, s évekkel Matt Reeves 2017-es filmjének befejezése után játszódik majd. A majom főszereplő helyére Owen Teague ugrik be Andy Serkis helyett. Serkis a franchise legutóbbi három részében a majmok vezetőjét, Cesear-t alakította. A Vaják színésze, Freya Allan és a The Orville sztárja, Peter Macon szintén a várva várt film főszereplője lesz. Az útvesztő rendezője, Wes Ball irányítja a projektet, a forgatókönyvön pedig Josh Friedman, Rick Jaffa, Amanda Silver és Patrick Aison dolgozik.

A sorozat gazdag filmes múlttal rendelkezik, hiszen 1968-ig nyúlik vissza, amikor az első film életre kelt Pierre Boulle író azonos című regénye alapján. A film hatalmas sikert aratott, négy mozifilmet és két televíziós sorozatot szült. 2001-ben Tim Burton próbálkozott egy reboottal, de nem sikerült jól, majd jött 2011-ben A majmok bolygója – Lázadás, amit további két folytatás követett, s ezzel megérkeztünk a trilógia utolsó felvonásához.

A majmok bolygója lenyűgöző látványvilágával és az olyan témák hangsúlyozásával, mint a faji és az állatok jogai, rányomta bélyegét a filmművészetre. Az évek során tömeges sikert aratott, világszerte több mint 1,7 milliárd dolláros bevételt hozott.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

A majmok bolygója: A birodalom
Filmek

A majmok bolygója: A birodalom alkotói kilenc filmes történetet álmodtak meg

Bőven maradt még történet A majmok bolygója előzményében.

A majmok bolygója: A birodalom
Filmkritikák

A majmok bolygója: A birodalom kritika

Egy méltó és a franchise egyik legjobb része lett A majmok bolygója:...