Főoldal Filmek Bejelentették az új A majmok bolygója filmcímét, a szereplőgárdát és az első képet is megosztották
FilmekBREAKING

Bejelentették az új A majmok bolygója filmcímét, a szereplőgárdát és az első képet is megosztották

A majmok bolygója új részét 2024-ben fogják bemutatni a mozikban.

186
A majmok bolygója

A 20th Century Studios bejelentette, hogy A majmok bolygója királysága 2024-re készül, miközben felfedte a főszereplőket és az első koncepciós képet a filmből. Az új részről mindössze annyit tudni, hogy A majmok bolygója – Háború eseményei után játszódik sok évvel később.

A Kingdom of the Planet of the Apes címet kapta a franchise következő része. A tervek szerint a forgatás a jövő hónapban kezdődik. A 20th Century Studios világossá tette, hogy új fejezet kezdődik a sci-fi eposznak ezzel a filmmel, s évekkel Matt Reeves 2017-es filmjének befejezése után játszódik majd. A majom főszereplő helyére Owen Teague ugrik be Andy Serkis helyett. Serkis a franchise legutóbbi három részében a majmok vezetőjét, Cesear-t alakította. A Vaják színésze, Freya Allan és a The Orville sztárja, Peter Macon szintén a várva várt film főszereplője lesz. Az útvesztő rendezője, Wes Ball irányítja a projektet, a forgatókönyvön pedig Josh Friedman, Rick Jaffa, Amanda Silver és Patrick Aison dolgozik.

A 20th Century Studios elnöke, Steve Asbell nyilatkozatában egy teljesen új, “rendkívüli” korszakot ígért a franchise-nak Ball irányítása alatt. Így fogalmazott:

A majmok bolygója: Királyság című filmmel kiváltságosnak érezzük magunkat, hogy folytathatjuk a sorozat fantáziadús, elgondolkodtató mozi hagyományát, és alig várjuk, hogy 2024-ben a közönséggel megoszthassuk Wes rendkívüli elképzelését erről az új fejezetről.

Steve Asbell

A nagy bejelentéshez kaptunk egy hivatalos koncepciós képet is a filmből:

A sorozat gazdag filmes múlttal rendelkezik, hiszen 1968-ig nyúlik vissza, amikor az első filmet életre kelt Pierre Boulle író azonos című regénye alapján. A film hatalmas sikert aratott, és az év egyik legnagyobb sikerévé vált, ami négy mozifilmet és két televíziós sorozatot szült. 2001-ben Tim Burton próbálkozott egy reboottal, de nem sikerült jól, majd jött 2011-ben A majmok bolygója – Lázadás, amit további két folytatás követett, s ezzel megérkeztünk a trilógia utolsó felvonásához.

A majmok bolygója lenyűgöző látványvilágával és az olyan témák hangsúlyozásával, mint a faji és az állatok jogai, rányomta bélyegét a filmművészetre. Az évek során tömeges sikert aratott, világszerte több mint 1,7 milliárd dolláros bevételt hozott.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

A majmok bolygója: A birodalom
Előzetesek

A Cézár örökségét bemutató A majmok bolygója: A birodalom előzetese magyarul is elérhető

Látványosnak és őrülten izgalmasnak ígérkezik A majmok bolygója: A birodalom.

Filmek

A rendező szerint nem Disney-ezték el, és A majmok bolygója: A birodalom könnyebb hangvétele ellenére sem lett gyerekes

A rajongók aggódnak A majmok bolygója: A birodalom hangvétele miatt, hogy gyerekes...

A majmok bolygója: A birodalom
BREAKINGElőzetesek

A majmok bolygója: A birodalom előzetesében a franchise új konfliktusát, háborúját vezetik fel

A majmok bolygója: A birodalom előzetesében Cézár örökségét ismerhetjük meg.