Főoldal Filmek Várhatóan hamarosan bejelentik a Sonic, a sündisznó második részét
Filmek

Várhatóan hamarosan bejelentik a Sonic, a sündisznó második részét

A Sonic, a sündisznó kezdeti nehézségeit sikerült leküzdeni a karakter újratervezésével, és a videojáték adaptációk között az egyik legerősebb volt.

537
Sonic, a sündisznó
Forrás: Paramount Pictures

A Sonic, a sündisznó kezdeti nehézségeit sikerült leküzdeni a karakter újratervezésével, és a videojáték adaptációk között az egyik legerősebb volt.

A Sonic, a sündisznót eredetileg 2019 őszén mutatták volna be, azonban az első előzetest látva a rajongók felhördültek Sonic kinézetén, ezért a stúdió és a rendező lefújta a bemutatót, és visszatértek a tervezőasztal mögé. A nagy munka az eredményen is meglátszott, hogy megfogadták a rajongók tanácsait, és egy olyan karaktert sikerült alkotni, ami méltó lett a videojátékhoz, s ezzel együtt a siker is jött. A filmet sikerült bemutatni még a koronavírus-járvány előtt, s világszerte $300 milliót hozott a stúdiónak, ami egyben megágyazott a folytatás előtt is.

A film végén két stáblista végi jelenet is helyet kapott, ami egyértelműen a második részt vezette fel, ám a Paramount Pictures közleményt még nem adott ki a folytatásról. Elemzők szerint a stúdió azért nem jelentette még be a második részt, mert szeretnék megvárni a film lemezes eladásainak számát. A film már elérhető digitális formában, de csak május 19-én jelenik meg DVD és Blu-ray formában.

Jeff Block, egy ismert box office elemző úgy fogalmazott a USA Today lapnak, hogy a stúdiónak nincs más választása, folytatnia kell a sorozatot, hiszen nincs más franchise, amire építhetne perpillanat:

Egy folytatás a küszöbön van a Paramount Pictures számára, mert feltétlenül szükségük van az új franchisera… Egy bejelentést várnék olyan hamar, amint a világ a megszokott kerékvágásban kerül ismét.

Köszönhetően a Sonic, a sündisznónak a videojáték adaptáció fellángolt Hollywoodban. […] és még több nagyszerű karaktert lehet bemutatni, és még több történetet lehet elmesélni.

Itt egyértelműen Tails vendégszerepére utalt a film végén, ami hasonlóan 1992-ben a Sonic the Hedgehog 2 számítógépes játékban mutatott be a SEGA. Azóta a Sonic kalandjainak állandó szereplőjévé vált, és már a filmvásznon is megágyaztak a karakter előtt. Már csak meg kell várnunk a bejelentést, amiben feltételezhetően Robotnik is visszatér majd.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Knuckles
Előzetesek

A Knuckles előzetesével bővül a Sonic filmes univerzuma

Őrületes kalandnak ígérkezik Knuckles szólóküldetése.

Sonic, a sündisznó 2.
Sorozatok

Már forog a Sonic, a sündisznó spinoff-sorozata, főszerepben Knuckles

A bejelentéshez kaptunk szereplőgárdát is, hogy kik játszanak Knuckles sorozatában.

Játékok

Mi a helyzet a Microsoft és a SEGA között?

A japán cég egy érdekes húzása talán közelebb vihet minket a Microsoft...