Főoldal Filmek Újabb teória érkezett Rey-származásáról
Filmek

Újabb teória érkezett Rey-származásáról

A múlt héten jelent meg a legújabb teóra a folytatásról, melyben főleg Luke Skywalker-ről írtunk, de találtunk utalást Rey-re is.

937

A múlt héten jelent meg a legújabb teóra a folytatásról, melyben főleg Luke Skywalker-ről írtunk, de találtunk utalást Rey-re is.

Szeretnénk felhívni mindenki figyelmét, hogy a most leírt dolgok nem hivatalosak, csak spekulációk. Spoiler részeket fog tartalmazni a cikk. Egy új videó jelent meg, melyben arról beszélnek, hogy Rey lehet az új trilógia főgonosza. A Luke Skywalker-es cikkben azt írtuk, hogy Rey-t a nyolcadik részben a Sötét oldal meg fogja kísérteni, és a lányt átcsábítja a sötét oldalra. Luke-nak és Ben Solo-nak együtt kell majd megállítania Rey-t, aki a hírek szerint Palpatine leszármazottja – erről készítettek egy nagyon komoly, és részletes videót, melyben tényekkel támasztják alá a teóriákat.

Az UPROXX készített most egy videót, melyben ismét a különös lányt elemezték ki. Az ébredő Erő trilógia első része egy új főkaraktert mutatott be, egy új hőst ismerhettünk Rey személyében. De mi van akkor, hogyha ez az új karakter még sem hős, és a Sötét oldalt választja? A Birodalom visszavágból tudjuk, hogy a Sötét oldal könnyebben járható, és szinte mindenkit megkísértett már. Egyszerűbb, és gyorsabban tanulható – ezt maga Yoda mester mondja Luke Skywalker-nek. Luke több hónapot töltött a Dagobah-n, hogy elsajátítsa a jedik mesterségét, ellentétben Rey-jel, aki gyorsan felfedezte a benne rejlő Erő-t.

A The Force Awakens filmben Rey gyorsan megtanulja és használja is a benne szunnyadó Erő-t. Mikor elrabolta a lányt az Első Rend, akkor az Erő segítségével tudott megszabadulni a bilincsektől is. A jedik elmetrükkjét használta arra, hogy megbabonázzon egy rohamosztagost, és szabadon engedjék. A Csillagrombolón Kylo Ren látta, hogy Rey-t mennyire átjárja az erő. Ren megpróbálta kiszedni Rey elméjéből a térképet, de ekkor láthattuk milyen mértékű harag lakozik a lány szemében. Az ébredő Erő film is a Star Wars-saga, kánon része, így nem csak filmben, de könyvben is olvashatjuk a történetet. A megjelent kötetben többször leírják, hogy Rey-t megszólítja a Sötét oldal, és arra szólítja: “öld meg!”. Utóbbira a film végén kerül sor, mikor Rey megsebzi Kylo Ren-t. A könyvben azt is leírják, hogy Rey pontosan tudta, hogy ki szólt hozzá, és mire kérik. Pontosan nem írták le, hogy ki szólt hozzá, lehet, hogy Snoke legfőbb vezér volt, de azt sem zárhatjuk ki, hogy Palpatine hangja volt az.

Az ébredő Erőben Han Solo-t megöli fia, Ben Solo, aki átállt a Sötét oldalra. Rey-nek lett volna alkalma végeznie Kylo-val, de még sem tette. Nem tudjuk, hogy miért. Ott a másik megmagyarázhatatlan dolog: a film hivatalos poszterén Rey-t a bal oldalon, Kylo Ren mellett ábrázolták úgy, hogy a lány botja a vörös színben tündököl – utalás lett volna, hogy valójában ő lesz Snoke új tanítványa, s Ben Solo-t csak arra használta a legfőbb vezér, hogy Rey-t megszerezze? Figyeljétek Rey arcát, düh, és fájdalom árad, ez a Sötét oldal jegyei.

star-wars-force-awekens-cover_mini

Rey származásáról semmit sem tudunk. A lány gyerekkora rendkívül hasonló Darth Vader-éhez. A kis Anakin Skywalker is hasonló sivatagi bolygón nevelkedett, és minden napja a túlélésről szólt. Anakin minden idők legnagyobb jedije lett, és a Sötét oldal legnagyobb harcosa volt. Akárcsak Anakin, úgy Rey is kiszolgáltatottan él, s egy helyi zsarnokot szolgál (Unkar Putt). A szülők? Igen, sem Anakin, sem Rey szüleit nem imserjük, nem tudjuk származásukat.

Egyben utolsó mondatunk, és utalásunk a hetedik rész végén volt: Luke látszólag nem örült a lánynak, nem áradt belőle a boldogság. Jelentek meg olyan hírek – az eddigi legkomolyabb, s leghihetőbb teória -, hogy Luke egykor már tanította Rey-t, ismeri, és tudja hogy a lány a Sötét oldal leszármazottja, és pont emiatt fejezte be a kiképzést.

Ha nem szeretnél lemaradni a későbbiekben sem a Star Wars-os hírekről, akkor kövesd az oldalt a közösségi médiában (KATT IDE), és LIKE-old a hivatalos Star Wars Hungary Facebook oldalt!

star-wars-hungary

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események