Főoldal Filmek TRAILERELEMZÉS: Mi mindent tudtunk meg a Wonder Woman 1984 első előzeteséből
Filmek

TRAILERELEMZÉS: Mi mindent tudtunk meg a Wonder Woman 1984 első előzeteséből

Miután bemutatták a Wonder Woman 1984 első előzetesét a CCXP 19-es rendezvényen, lássuk, mit tudtunk meg belőle.

214
Wonder Woman 1984

Miután bemutatták a Wonder Woman 1984 első előzetesét a CCXP 19-es rendezvényen, lássuk, mit tudtunk meg belőle.

A Warner Bros. év végéig húzta, hogy leleplezze a nagysikerű Wonder Woman folytatás első előzetesét, ami már csak azért is idegtépő a rajongók számára, hiszen a Wonder Woman 1984 tervezett bemutatója most ősszel lett volna, ám a stúdió csaknem fél évvel eltolta a bemutatót egyelőre tisztázatlan okokra hivatkozva (a Joker-film is szerepet játszhatott benne).

Ugyanakkor Patty Jenkins elárulta, hogy a film technikailag teljesen elkészült, már csak finom hangolnak rajta, akár már holnap bemutathatnák, de a hivatalos premierre csak 2020. június 4-én kerül sor, de addig is nézzük meg, hogy mit tudtunk meg a Wonder Woman 1984-ről.

A legfontosabb utalások a Wonder Woman 1984 előzetesben

Diana és Barbara Minerva jól ismerik egymást

A képsorokból kiderül, hogy Diana hercegnő és Dr. Barbara Minerva jó viszonyban vannak, legalábbis ez derült ki az előzetes elején, mikor Barbara több személyes megjegyzést is feltesz Diának, például hogy mikor volt szerelmes. Valószínűleg ez is szerepet játszik majd abban, hogy Barbara végül Wonder Woman ellen fordul, féltékenységről is szó lehet, hiszen Diana hallhatóan megerősítette, hogy ő Wonder Woman, bár nem olyan tökéletes, mint az gondolná [Barbara].

Wonder Woman kerülte a feltűnést

Egy ’80-as évekbeli plázában járunk, a helyszín pedig Washington D.C., ahol Diana tiaráját használja a biztonsági kamerák kiiktatására, hogy titokban maradjon a világ kíváncsi szemei elől. Ez megmagyarázza azt is, hogy Bruce Wayne a Batman Superman ellen: Az igazság hajnalában miért nem talál felvételeket az amazonok hercegnőjéről, de úgy tűnhet, hogy a Wonder Woman 1984 ellentmond azzal, amit hallottunk Dianáról, hogy miért tűnt el. Eddig azt gondoltuk, hogy már mindent megtudtunk Wonder Woman múltjáról, de igazság szerint már nem számít, hogy mit hallottunk róla.

Új, világosabb páncél

Nem hagyhatjuk figyelmen kívül azt sem, hogy Wonder Woman sokkal világosabb szerelést kapott, mint amivel legutóbb találkoztunk. Az új jelmez ízlése megfelel a ’80-as évek divatjának, noha az átalakításnak köszönhetően kissé mesterséges megjelenést kölcsönöz, nagyon műanyag szaga van, ahogy akkoriban mindennek.

Maxwell Lord világuralomra törő terve

Pedro Pascal végre arcoskodik egy kicsit, miután a Disney+ streamingszolgáltatón futó The Mandalorian-sorozatban eddig nem láttuk az arcát. Nehéz megmondani, hogy ki lesz a Wonder Woman 1984 valódi gonosztevője, Gepárd vagy Maxwell Lord.

Lord szavai alapján képes megadni az embereknek mindazt, amire vágynak, csak fizessenek érte. Ez lehet a válasz arra is, hogy Steve Trevor hogyan térhetett vissza, hiszen az első rész végén meghalt.

Pascal karaktere egy különös tárgyat szorongat a kezében, ami talán azt a célt szolgálja, hogy megadja azt, amit kívánnak. Később valamiféle energiaforrás alatt látjuk Lordot, ami egy portál lehet a túlvilág és a jelen között? Nem, sokkal nagyobb esély van arra, hogy a képregényekből átemelt a „Brother Eye” alatt áll, ami egy hatalmas műhold, amit Lord az OMAC katonák megteremtésére használ.

Steve Trevor visszatér

Az előzetes egyik legérzelmesebb pillanata, mikor Trevor visszatér, aki érezhetően nem találja helyét a ’80-as években. Picit új még neki a világ. Az előzetes nem tárgyalja azt, hogy hogyan tért vissza, de ha megfigyeljük, akkor Diána kezében pontosan úgy helyezi el az órát, ahogy az első rész végén. Ezzel igazolja, hogy valóban ő tért vissza, s nem egy másik Steve. Az óra többször is felbukkan az előzetesben, kezdve a polcon, amikor megmozdul, így nem kétséges, hogy sorsdöntő szerepet kap a folytatásban.

Barbara átalakulása

A következő részben mintha nem is azt a Barbarát látnánk, mint aki a trailer első perceiben szerepelt. Amikor először találkoztunk Barbara Minervával, még szemüveget viselt, félénk és kissé szétszórtnak tűnt, most azonban teljes átalakuláson ment keresztül, sokkal magabiztosabbnak tűnik. Csak nem Lord keze van a dologban, talán Barbara kérése az volt, hogy hasonlítson Wonder Womanhez?

A láthatatlan repülőgép

A Wonder Woman 1984 első képsorai után úgy tűnik, hogy végre bemutatják Diana hercegnő láthatatlan repülőgépét a képregényekből. Nehéz megmondani a Paradise Islandon (a filmben csak Themyscira néven hivatkoznak az amazonok otthonára) készült gépet látjuk-e a videóban, hiszen csak a pilótafülkét mutatják, miközben tűzijátékot néz Steve és Diana.

A Fehér Ház

A filmből talán magyarázatot kapunk arra, hogy Wonder Woman miért akar láthatatlan lenni a világ számára, talán azt gondolja, hogy bűnöző vált belőle? Akcióból nem lesz hiány, egy akciódús jelenetet látunk a Fehér Házban, melyben Diana gyorsaságával csakúgy terelgeti a fegyvertöltényeket. Ha eddig láthatatlan is volt az amerikai kormány számára, ezzel a húzással biztosan felkerült a térképre.

Maxwell Lordnál már említettük az OMAC-ot. A képregényekben az OMAC (One Man Army Corps) szervezetét olyan ártatlan férfiak és nők alkották, akiken agymosást hajtottak végre, és képesek voltak felvenni a harcot a DC képregény legnagyobb hőseivel. Lehet, hogy a Fehér Ház őrein is agymosást hajtottak végre, és Maxwell Lord irányította őket?

Visszatérünk Themyscira-ra

Az első filmben feltárták Wonder Woman eredetét, úgy tűnik azonban, hogy Diana gyerekkora és Themyscira fontos szerepet játszik a folytatásban is, mert az amazonok hercegnője hogy is felejthetné el, honnan származik. Talán erre azért is van olyan nagy szükség, mert hírek szerint egy spin-off fog készülni az amazonokról. Miközben gyerekként látjuk Dianát, kivehető, hogy az amazonok jelmeze eltér attól amit korábban láttunk.

Ennek egyik oka lehet, hogy arról az amazonok törzséről van szó, akik elhagyták otthonukat, és a távoli egyiptomi nemzedéknél, a Bana-Mighdall-ben találtak új otthonra. Egy ideje már beszélnek róluk, hogy talán őket is látni fogjuk a Wonder Woman 1984-ben, de nehéz megmondani, hogy mit tartogat a film.

A villámok

A trailer leglátványosabb jelenete az, mikor Wonder Woman lasszó segítségével egyik villámról a másikra ugrál, megüli a villámokat. Amennyire látványos, annyira nem meglepő a képregények szerelmeseinek, hiszen ő Hippolüté és Zeusz közös gyermeke. Az viszont sokkal meglepőbb, hogy csak most ismerjük meg Dianának ezt az új képességét, pedig hasznos lett volna a Doomsday ellen vívott csatában a Batman Superman ellenben.

Arany Sas jelmez

A leglátványosabb jeleneteket az előzetes végén látjuk, amikor is Wonder Womant a képregényekből ismert Arany Sas jelmezben mutatják, amit a Kingdom Come számban vezettek be először, az olvasók pedig azóta számtalan alkalommal olvashattak olyan történetet, melyben Diana háborúba került és ezt a csodálatos páncélt viselte.

Figyelembe véve, hogy Wonder Woman mi mindent élt át napjainkig, más oka is lehet, amiért itt használja az Arany Sas páncélt, meglehet, hogy elpusztult a csatában, amit Gepárddal vívott.

Ezek lettek volna szerintünk a Wonder Woman 1984 előzetes legfontosabb pillanatai, de ha valamit észrevettetek volna még, akkor feltétlen írjátok meg nekünk komment formájában.

Wonder Woman 1984 észak-amerikai bemutatója 2020. június 4-én lesz.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Lex Luthor
Filmek

A Superman: Legacy Lex Luthor szerepére bejelentkezett egy színész

Lex Luthor is szerepelni fog James Gunn készülő Superman: Legacy című filmjében.

Aquaman és az Elveszett Királyság
Előzetesek

Az Aquaman és az Elveszett Királyság új előzetesében Fekete Manta mindenkit lever, aki az útjában áll

Arthur Curry végső csatájára készül a bosszúra szomjas Fekete Manta ellen az...

Aquaman és az elveszett királyság
Filmek

Jason Momoa gyakorlatilag megerősítette, ennyi volt Aquamanként, és egy másik karaktert játszik

Az Aquaman és az Elveszett Királysággal gyakorlatilag ennyi volt ennek a franchise-nak.

María Gabriela de Faría
Filmek

María Gabriela de Faría játszhatja a Superman: Legacy főgonoszát

María Gabriela de Faría csatlakozik a DC Univerzumhoz, méghozzá James Gunn készülő...