x
Filmek

Törölték Rey szavait a Skywalker kora végén, amikor Ben Solóval beszélget?

Többen felfigyeltek a Skywalker kora végén, hogy mintha Rey valamit szeretett volna mondani Ben Solónak, de a filmből kivágták.

Törölték Rey szavait a Skywalker kora végén, amikor Ben Solóval beszélget?
  • Publisheddecember 28, 2019

Többen felfigyeltek a Skywalker kora végén, hogy mintha Rey valamit szeretett volna mondani Ben Solónak, de a filmből kivágták.

Figyelem! A cikk hátralévő részében SPOILERelemeket olvashattok a történettel kapcsolatban!

Sasszemű rajongók a Star Wars: Skywalker kora végén felfigyeltek egy lehetséges rejtett dologra, hogy J.J. Abrams és a Lucasfilm az utolsó pillanatban kivághatott egy fontos párbeszédet a filmből, mert mikor Ben Solo az Erő segítségével visszahozza Reyt a halálból, olyan mintha a lány valami fontosat mondana Bennek halála előtt, de semmit sem hallunk a filmben.

Az ominózus jelenetről egy felvétel terjed a közösségi médiában, amin tisztán kivehető, hogy Rey valamit mond Bennek a film végén, de a stúdió elnémította mindkét karaktert. Csak találgatunk, hogy miért döntöttek így.

A 8 másodperces videóban látható, ahogy Daisy Ridley szája mozog, vagyis valamit tényleg mond, és Adam Driver reagál is rá, a párbeszédet azonban eltávolították a filmből, csak azt nem tudni, hogy miért. Talán J.J. Abrams a jövőben ezt is elárulja, mint ahogy tette a napokban, hogy Finn mit szeretett volna annyira elmondani Reynek.

Talán Rey azt akarta elmondani, hogy mennyi hálás az utolsó Skywalkernek, hogy legyőzte Kylo Rent, és a helyes útra lépett, de több rajongó is úgy gondolja, hogy az eredeti forgatókönyvben Ben Solo túlélte volna a Palpatine uralkodóval vívott harcot. Tudjuk, hogy a bemutató előtt néhány héttel még pótforgatást tartottak, mivel a tesztvetítésről távozó nézők nem voltak megelégedve a filmmel, arról számoltak be, hogy a film megfelelési kényszerben szenved, ezért könnyen elképzelhető, hogy ennek nyomát látjuk a végső jelenetben.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.