Trónok harca

Több mint a nézők felét elvesztette az HBO, amikor véget ért a Trónok harca

Nagy érvágás volt a szolgáltatónak, miután véget ért a sorozat.

Egy frissen készített tanulmány szerint az HBO szolgálgató a nézők több mint felét elvesztette azzal, hogy befejeződött a Trónok harca című sorozat, amire sokan minden idők egyik legsikeresebb sorozataként tekintenek. George R.R. Martin írótól A tűz és jég dala című regénye alapján készült sorozata mára a popkultúránk részévé vált. Az HBO összesen 8 évadot készített belőle, de hamarosan spin-off sorozattal bővül a legenda.

Az első évadok páratlan minőséggel készültek, a rajongók és a kritikusok is egyöntetűen állítják, hogy az első néhány évad szinte tökéletesre sikerült, de idővel megkopott kicsit a minőség – különösen azzal hozzák összefüggésbe a minőségbeli romlást, amikor a sorozat sztorija átlépte a könyveket. Az utolsó évad pedig egyenesen botrányba torkollott.

A Trónok harca fontos szerepet játszott az HBO szolgáltató naggyá válásában is, hiszen Észak-Amerikában a legnézettebb szolgáltatóvá nőtte ki magát. A Variety által megosztott új jelentés szerint azonban sokan elhagyták az adót, amikor a sorozat véget ért. Nagyjából 12 millió ember nézte a finálét, majd a befejező rész után felhagytak az HBO-val, s elhagyták azt. Állítólag a hálózat forgalma 51%-kal esett vissza (18-49 évesek között). Elemzők úgy gondolják, ez a nagy visszaesés a Trónok harcának volt betudható.

Lényegében a Trónok harca után az HBO vezető sorozat nélkül maradt. A Westworld nem volt képes hozni a korábbi számokat, és a Watchmen sem bizonyult sikeresnek. Ezek után döntött úgy a szolgáltató, hogy a bevált recepthez nyúl, s spin-off sorozatokkal bővítik majd a Trónok harca franchiset. Ezeket az új történeteket ismeretlen karakterekkel mutatják be. Az egyik ilyen új sorozat a House of the Dragon, ami a Targaryen-ház előzményét meséli majd el. Az egyik új sárkányról kaptunk is képet néhány hete.

Még ugyanez a jelentés azt is kimondja, hogy az HBO a nézők 38%-kát vesztette el 2019-hez viszonyítva. A WarnerMedia hozzáállása az idei évben gyökeresen megváltozott, hiszen mindent egy lapra tettek fel, amikor az HBO Max mellett voksoltak. A csökkenő számok is azt valószínűsítik, hogy a vállalat miért döntött a hibrid megoldás mellett, vagyis a 2021-es filmeket egyszerre fogják bemutatni a mozikban és a streamingszolgáltatón. A bejelentésükkel szó szerint sokkolták a piacot, sokan hangot is adtak nemtetszésüknek, köztük Christopher Nolan, Denis Villeneuve vagy éppen James Gunn.

Trónok harca
Total
28
Shares
Previous Article
WandaVision

Megerősítést kapott, hogy dupla résszel érkezik a WandaVision jövő hét pénteken

Next Article

Idén érkezhet valami a következő GTA kapcsán?

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!