Főoldal Sorozatok Megvan, mikor jön a Trónok harca előzménysorozata
Sorozatok

Megvan, mikor jön a Trónok harca előzménysorozata

Immár hivatalos, hogy 2022-től folytathatjuk a kalandozást Westerosban.

586
Trónok harca

A 2000-es évek közepén két ambiciózus producer, David Benioff és D.B. Weiss azzal a céllal kereste fel George R.R. Martint, hogy sorozatot készítsenek az író akkor már fantasyrajongók körében igen népszerű regényfolyamából, a Trónok harcából. Korábban filmes adaptációról volt szó, azonban az túl sok kompromisszummal járt volna, Benioffék viszont meggyőzték Martint, így elkészülhetett a sorozat első pilotja. Ami állítólag annyira rosszul sikerült, hogy az egész projekt sorsa megkérdőjeleződött, így gyakorlatilag nulláról kezdték újra az építkezést, többek között lecserélték majdnem a teljes szereplőgárdát.

2011-ben aztán elindult a sorozat, mely évadról-évadra egyre népszerűbb lett, az utolsó szezonok már egyértelműen uralták az egész tévés piacot. Bár a befejezés nem sikerült a legfényesebben, az HBO mindenképpen szeretné tágítani az univerzumot. A Bloodmoon munkacímet viselő, Naomi Watts főszereplésével készülő spin-offot végül elkaszálták (ezt egyébként George R.R. Martin nehezményezte is, mert szerinte az tényleg markánsan más lehetett volna, mint a fősorozat, s nem biztonsági játék), de a House of Dragon rögtön megkapta a tízrészes berendelést.

Nemrégiben bejelentették, hogy 2021-től forog a sorozat, a színészek közül pedig Paddy Considine mellett Matt Smith, Olivia Cooke és Emma D’Arcy is csatlakozott a szereplőgárdához.

Az HBO Max legújabb kedvcsinálójában pedig arra is fény derült, hogy a korábbi információknak megfelelően 2022-ben kerülhet majd bemutatásra a sorozat.

Ti várjátok a szériát?

House of the Dragon cast revealed: Olivia Cooke, Matt Smith, Emma D'Arcy |  EW.com
Szerző
Vigh Martin

Fiatal korom ellenére régóta a mozgókép nagy szerelmese vagyok, de itt leginkább a sorozatok képzik rajongásom tárgyát.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...