x
Filmek

Tízéves ütemtervet dolgoznak ki a DC Comics filmjeihez, hasonlóan a Disney és a Marvel mintájára

Nagy változások jönnek a Warner Bros. filmjeire és a DC Moziverzumra.

Tízéves ütemtervet dolgoznak ki a DC Comics filmjeihez, hasonlóan a Disney és a Marvel mintájára
  • Publishedaugusztus 5, 2022

A Warner Bros. Discovery DC-filmekkel kapcsolatos elképzelései lassan felszínre kerülnek, miután David Zaslav vezérigazgató bejelentette, hogy lesz egy kodifikált terv a DC-filmek jövőjét illetően. A Warner Bros. Discovery negyedéves pénzügyi beszámolójának részeként David Zaslav vezérigazgató a színpadra lépett, hogy válaszoljon a cég jövőjével kapcsolatos kérdésekre, különösen annak fényében, a hét elején törölték a Batgirlt, amire eltapsoltak 90M dollárt, és az utómunka utolsó fázisában jártak.

Zaslav ahelyett, hogy bejelentette volna, hogy a DC-filmek tekintetében bármiféle visszavonulót fújnak, inkább azt mondta, hogy a vállalat egy “reset” gombot nyomott, és egy tízéves tervet dolgoznak ki a DC Comics filmes adaptációihoz, hasonlóan ahhoz, amit a Disney és Kevin Feige irányítása alatt a Marvel Studios csinál.

Újraindítást hajtottunk végre. Átszerveztük az üzletágat, ahol összpontosítani fogunk, ahol lesz egy csapat egy tízéves tervvel, amely csak a DC-re koncentrál. Ez nagyon hasonlít ahhoz a struktúrához, amelyet Alan Horn és Bob Iger nagyon hatékonyan hozott össze Kevin Feige-vel a Disney-nél.

David Zaslav

Zaslav szerint a remény az, hogy “egy hosszú távú, sokkal erősebb és fenntarthatóbb növekedési üzletágat építhetünk ki a DC-ből”, és a vállalat a mennyiség helyett a minőségre fog összpontosítani. “Nem adunk ki egyetlen filmet sem, mielőtt az elkészülne. Nem fogunk filmet kiadni azért, hogy negyedévet keressünk, nem fogunk filmet kiadni – a hangsúly azon lesz, hogy ‘hogyan tudjuk az egyes filmeket a lehető legjobban elkészíteni'”.

A Warner Bros. Discovery vezérigazgatója olyan, már készülő filmeket említett, mint a Black Adam, a Shazam! Az istenek haragja és a Flash. A cégnél mindannyian nagyon izgatottak az új filmekkel kapcsolatban, és már alig várják, hogy bemutassák őket a nagyérdeműnek. “Már láttuk őket. Szerintünk fantasztikusak, és úgy gondoljuk, hogy még jobbá tehetjük őket”.

Rengeteg kérdés merült fel a DC-filmek jövőjével kapcsolatban, miután bejelentették, hogy a Batgirl nem kerül a mozikba vagy az HBO Maxra. A 90 millió dollárba kerülő film forgatása már befejeződött, és főbb szerepekben Leslie Grace, JK Simmons, Brendan Fraser és Michael Keaton lett volna látható.

Az HBO Max csendben más filmeket is elkezdett eltávolítani a streaming szolgáltatásából, ami aggodalmakat váltott ki, hogy a stúdió visszalép az eredeti gyártású tartalmaktól. Zaslav azonban a DC-t – különösen az olyan karaktereket, mint Batman, Wonder Woman és Superman – az újonnan alakult Warner Bros. Discovery pilléreként említette.

A hírek szerint pedig Zaslav és társai olyan márkás karakterekre fognak koncentrálni az előttünk álló években, mint Superman, valamint a Joker. Éppen a napokban jelentették be, hogy mikor érkezik a nagysikerű Joker második része, amiben most már hivatalosan is Lady Gaga játssza Harley Quinnt.

A Warner Bros. Discovery tegnap este azt is bejelentette, hogy 2023 nyarán leváltják az HBO Max streaming szolgáltatót, a Warner Bros. saját platformja egyesül a Discovery+ szolgáltatással, és egy új brand születik. A döntést azzal indokolták, hogy az HBO Max indulásától számítva sorozatok problémák tarkították a szolgáltatást, a minőséggel sem voltak elégedettek.

David Zaslav
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.