Close


Közelgő események

Filmek

Kitűzték a Joker: Folie à deux premierdátumát

Bejelentették, hogy mikor kerül mozikba a Joker folytatása.

Kitűzték a Joker: Folie à deux premierdátumát
  • PublishedAugust 4, 2022

A Warner Bros. Discovery kitűzte a megjelenési dátumot a közelgő Joker-folytatáshoz, amely a jelek szerint hivatalosan is a Joker: Folie à deux címet viseli. Todd Phillips, a Joker rendezője júniusban végre megerősítette, hogy 2019-es, ellentmondásos filmjének folytatásán dolgozik, és már a premier napját is kitűzték.

A Deadline értesülései szerint a Joker 2. része a tervek szerint 2024. október 4-én kerül a mozikba. A “Folie à deux” szabad fordításban “őrület két személyre”, ami egy olyan állapot, amelyet általában két vagy több személyt, általában egy közeli család tagjait érintő azonos vagy hasonló mentális zavarként definiálnak. Kezdetben csak találgattunk, hogy mit jelenthet az alcím, esetleg Harley Quinn is feltűnhet benne, majd később jött a bejelentés, hogy Lady Gaga kapta a szerepet. Kevés szó esett eddig a részletekről, de A csillag születik színésznője feltehetően egy egészen másik Harley Quinnt fog alakítani a filmben, mint amit Margot Robbietól láttunk az elmúlt években.

A filmet musicalként fejlesztik, de ez megint csak nem sok, amiből elindulhatnánk. Phillips rendező már jó ideje Scott Silverrel közösen írja a forgatókönyvet, és állítólag a nyár elején átadták a stúdiónak jóváhagyásra. Bár a rendező eredeti Instagram-posztjában szerepelt egy fotó Joaquin Phoenixről, amint az említett forgatókönyvet olvassa, úgy tűnik, az Oscar-díjas színész hivatalosan még nem írta alá, hogy újra eljátssza Arthur Fleck szerepét.

Különös egybeesés, hogy éppen most jelentették be a projektet, amikor az elmúlt napok attól voltak hangosak, hogy a Warner Bros. Discovery kukába dobta a már leforgatott és az utómunka végső fázisában tartott a Batgirl. A hét elején számoltunk be arról, hogy az új vezetőség semmilyen formában, sem mozikban, sem HBO Maxon nem fogja bemutatni a filmet. Valószínűleg a Joker 2. hírével szeretnék elterelni a figyelmet a történésekről, hogy 90M dollárt csak úgy kidobtak az ablakon.

A forgatás állítólag idén decemberben kezdődik, és a The Wrap beszámolójából kiderült az is, hogy “a folytatás nagy része” az Arkham Asylumban játszódik.

Joker
Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.