Főoldal Filmek Kitűzték a Joker: Folie à deux premierdátumát
Filmek

Kitűzték a Joker: Folie à deux premierdátumát

Bejelentették, hogy mikor kerül mozikba a Joker folytatása.

283
Joker
Forrás: Warner Bros.

A Warner Bros. Discovery kitűzte a megjelenési dátumot a közelgő Joker-folytatáshoz, amely a jelek szerint hivatalosan is a Joker: Folie à deux címet viseli. Todd Phillips, a Joker rendezője júniusban végre megerősítette, hogy 2019-es, ellentmondásos filmjének folytatásán dolgozik, és már a premier napját is kitűzték.

A Deadline értesülései szerint a Joker 2. része a tervek szerint 2024. október 4-én kerül a mozikba. A “Folie à deux” szabad fordításban “őrület két személyre”, ami egy olyan állapot, amelyet általában két vagy több személyt, általában egy közeli család tagjait érintő azonos vagy hasonló mentális zavarként definiálnak. Kezdetben csak találgattunk, hogy mit jelenthet az alcím, esetleg Harley Quinn is feltűnhet benne, majd később jött a bejelentés, hogy Lady Gaga kapta a szerepet. Kevés szó esett eddig a részletekről, de A csillag születik színésznője feltehetően egy egészen másik Harley Quinnt fog alakítani a filmben, mint amit Margot Robbietól láttunk az elmúlt években.

A filmet musicalként fejlesztik, de ez megint csak nem sok, amiből elindulhatnánk. Phillips rendező már jó ideje Scott Silverrel közösen írja a forgatókönyvet, és állítólag a nyár elején átadták a stúdiónak jóváhagyásra. Bár a rendező eredeti Instagram-posztjában szerepelt egy fotó Joaquin Phoenixről, amint az említett forgatókönyvet olvassa, úgy tűnik, az Oscar-díjas színész hivatalosan még nem írta alá, hogy újra eljátssza Arthur Fleck szerepét.

Különös egybeesés, hogy éppen most jelentették be a projektet, amikor az elmúlt napok attól voltak hangosak, hogy a Warner Bros. Discovery kukába dobta a már leforgatott és az utómunka végső fázisában tartott a Batgirl. A hét elején számoltunk be arról, hogy az új vezetőség semmilyen formában, sem mozikban, sem HBO Maxon nem fogja bemutatni a filmet. Valószínűleg a Joker 2. hírével szeretnék elterelni a figyelmet a történésekről, hogy 90M dollárt csak úgy kidobtak az ablakon.

A forgatás állítólag idén decemberben kezdődik, és a The Wrap beszámolójából kiderült az is, hogy “a folytatás nagy része” az Arkham Asylumban játszódik.

Joker
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Joker: Folie à Deux
Filmek

Bődületes nagy összegből készült a Joker Folie à Deux

Rettenetesen sok pénzt költöttek a Joker folytatására, de megtérül vajon?

Peacemaker - Békeharcos
Filmek

James Gunn jelentést adott, hogy áll a Peacemaker Békeharcos 2. évad írásával

Két éve várunk már Békeharcos visszatérésére, mikor jön el a pillanat?

Suicide Squad Kill the Justice league
Játéktesztek

Suicide Squad: Kill the Justice League teszt

Ez a játék nem csak az Igazság Ligáját, hanem az Öngyilkos osztagot...