x
BREAKING Filmek

Megerősítést kapott a Joker folytatása, amire Joaquin Phoenix is visszatér

Nincs több pletyka, hivatalosan is készül a Joker 2. része.

Megerősítést kapott a Joker folytatása, amire Joaquin Phoenix is visszatér
  • Publishedjúnius 8, 2022

Todd Phillips, a nagysikerű és több díjat is bezsebelő Joker című film rendezője a közösségi médiában megerősítette, hogy a Folie à Deux munkacímű folytatás most már hivatalosan is fejlesztés alatt áll, azaz Joaquin Phoenix újra eljátssza Arthur Fleck szerepét.

Már több mint egy éve keringenek a hírek/pletykák arról, hogy a Warner Bros. folytatást tervez a 2019-es kasszasikeréhez, ám eddig senki sem mondta ki, hogy elkészül a második rész. Gyorsan hozzátennénk, de nem is tagadták azokat az állításokat, hogy jön a második rész. Egészen mostanáig csak játszottunk a gondolattal, mi lenne, ha Todd Phillips és Joaquin Phoenix ismét összeállna, és valami nagyot alkotnának. Néhány perccel korábban a direktor hivatalos közösségi oldalán pontot tett az ügyre, és hivatalosan is bejelentette a folytatást.

A rendező az Instagramon osztotta meg az első pillantást a forgatókönyv borítójára, amelyet ő és Scott Silver írt, és amely jelenleg a “Folie à Deux” címet viseli. Ez az állapot szabad fordításban “őrület két személyre”, és a definíció szerint két vagy több személyt, általában egy közeli család tagjait érintő, azonos vagy hasonló mentális rendellenesség.

Phillips a piros borítóra nyomtatott forgatókönyv mellé egy olyan fotót is posztolt, amelyen a címszereplőt alakító Joaquin Phoenix látható miközben a forgatókönyvet olvassa, és nyilvánvalóan ezzel a fotóval arra akart utal, hogy az Oscar-díjas színész újra eljátssza Arthur Fleck szerepét.

Egyelőre ez minden, amit tudni lehet a második részről, sem megjelenési ablakot, sem további szereplőgárdáról nem érkezett hír. Várhatóan a következő hónapokban okosabbak leszünk, s talán a Warner Bros. azt is bejelenteni, mikor tervezik bemutatni a folytatást.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.