x
BREAKING Filmek

A Warner Bros. Discovery sem mozikban, sem HBO Maxon nem fogja bemutatni a Batgirl című filmet

Nem tréfa, tényleg törölhetik a már leforgatott Batgirlt.

A Warner Bros. Discovery sem mozikban, sem HBO Maxon nem fogja bemutatni a Batgirl című filmet
  • Publishedaugusztus 2, 2022

A Warner Bros. Discovery nem fogja bemutatni a Batgirl című filmet sem a mozikban, sem az HBO Maxon – tudta meg a The Wrap. A 90 millió dolláros projekt gyakorlatilag halott. Az előző rendszerben készült filmet eredetileg az HBO Maxon szerették volna bemutatni, majd fontolóra vették a mozis forgalmazást is. A COVID által okozott problémák és leállások miatt a költségvetés 90 millió dollárra duzzadt, és ez nem tetszik a stúdiónak.

A stúdió vezetői végül az újraforgatások és a megnövelt költségvetés ellenére a bennfentesek szerint úgy döntöttek, hogy a film egyszerűen nem működik. Az új tulajdonosok és a David Zaslav vezérigazgató által vezetett vezetőség elkötelezett amellett, hogy a DC-címeket nagy mozis eseményfilmekké tegyék, és a Batgirl nem ilyen. A bennfentesek hozzátették, hogy a stúdió vezetői imádják a film rendezőit és sztárokat, és arra készülnek, hogy hamarosan együtt dolgoznak velük. A filmet a Bad Boys – Mindörökké rosszfiúk rendezőpárosa, Adil El Arbi és Bilall Fallah rendezte; a film főszerepében Leslie Grace, valamint visszatért volna Michael Keaton, mint Batman.

A Warner Bros. Discovery most azon dolgozik, hogy a DC-filmeket a nagyvásznon is láthatóvá tegye. A problémát az jelenti, hogy a Batgirl forgatókönyve nem állja meg helyét a filmvásznon, mert nem úgy tervezték, hogy ott fogják bemutatni, hanem a streaming szolgáltatón.

Batgirl 50 évvel ezelőtt debütált a Batman-mítoszban, mint Barbara Gordon, Gotham City rendőrkapitányának, Jim Gordonnak a lánya. Azóta a világ egyik legnépszerűbb szuperhősnőjévé vált. Amikor Barbara Gordon a klasszikus “The Killing Joke” című képregényben Joker lövésétől megbénult, más bűnüldözők, mint a Vadásznő és az Orphan, felvették a Batgirl nevet. Barbara később visszatért Batgirlként.

A forgatás kezdetben a skóciai Glasgow-ban került sor 2021 novemberétől 2022 márciusáig, jelenleg pedig az utómunka zajlott. A stúdió szóvivője nem nyilatkozott, s Grace képviselője sem tudott azonnal reagálni a szomorú hírre.

Batgirl
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.