Főoldal Filmek Taika Waitit elmondása szerint a Star Wars-filmje még nem kapott zöld lámpát
Filmek

Taika Waitit elmondása szerint a Star Wars-filmje még nem kapott zöld lámpát

Még mindig nem tudjuk, mikor jön a következő Star Wars-film.

330
Star Wars: Skywalker kora

Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke továbbra is megosztó a Star Wars-rajongók körében. Bár a gyűlölet inkább a neme miatt van, nem mehetünk el amellett, hogy több baklövése is volt a vezetőnek az elmúlt években, mint például, hogy olyan ígéreteket tett, amelyek nem váltak be, például Rian Johnson, valamint David Benioff és Dan Weiss új Star Wars-trilógiái máig nem valósultak meg.

Az Anaheim-i Star Wars Celebration alatt Kennedy azt nyilatkozta, hogy a messzi-messzi galaxisban játszódó következő film, amit a mozikban bemutatnak, azt Taika Waititi készíti, miután Patty Jenkins ütemezési gondok miatt nem tudja tartani a kitűzött célt, hogy 2023 telén bemutatták a Rogue Squadrons című mozifilmet. Most azonban a filmrendező cáfolta a vezető állításait, miszerint Star Wars-filmje jövőre kerül a mozikba. Waititi szerint addig nem kap zöld lámpát a filmje, amíg nem készül el a forgatókönyvvel.

A legfrissebb jelek szerint erre nagyon kevés esélyt lát maga a filmrendező. A Thor: Szerelem és mennydörgés sajtókörútja alatt Waititi többször is úgy fogalmazott, hogy még mindig próbálja megfejteni a történetet, és most kétségbe vonja, hogy a projekt valóban megvalósul – derült ki a The New York Post írásából.

Jelenleg a ‘Star Wars’ ötletét próbálom megírni. Meg kell néznem, hogy ez hogy megy, mert ha egyszer beadom a forgatókönyvet, az nagyban meghatározhatja, hogy mikor készül el, vagy egyáltalán elkészül-e.

Taika Waititi

Láttuk már Kennedyt összecsapni a filmesekkel (emlékezzünk a Solo: Egy Star Wars-történet rendezői Phil Lord és Chris Miller kirúgására), és amennyiben a rendezők elképzelése nem egyezik a stúdióéval – többek között Kennedynek nem tetszik a dolog -, akkor jó eséllyel semmi sem valósül meg. Perpillanat türelmesnek kell lennünk, és várni a fejleményeket.

Jelen állás szerint a Star Wars jövője a filmvásznon annyira bizonytalan, mint eddig. Nehéz megmondani, hogy miért, de valamilyen oknál fogva a Lucasfilm küszködik a történetek elmesélésével a filmvásznon, miközben a Disney+ sorozatai egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Talán a legnagyobb probléma a filmekkel, hogy a történeteket nem előre, hanem menet közben dolgozzák ki, így pedig nehéz összefüggő és szerethető sztorival előállni. Arról már nem is beszélve, hogy képtelenek elszakadni a megszokott karakterektől.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...