x
Filmek

Snoke eredetileg Luke Skywalkert szerette volna áttéríteni a Sötét oldalra?

Snoke legfőbb vezérről nem sok derült ki az új Star Wars-trilógiából, de lehet, hogy nem is Kylo Rent szerette volna megszerezni magának, hanem Luke Skywalkert.

Snoke eredetileg Luke Skywalkert szerette volna áttéríteni a Sötét oldalra?
  • Publishedszeptember 13, 2019

Snoke legfőbb vezérről nem sok derült ki az új Star Wars-trilógiából, de lehet, hogy nem is Kylo Rent szerette volna megszerezni magának, hanem Luke Skywalkert.

Snoke legfőbb vezér egy pillanatra ismét a figyelem középpontjába került, mégpedig a Star Wars: Age of Resistance – Supreme Leader Snoke #1 számban, ahol Tom Taylor író és Leonard Krik művész arról mesélt, hogy Snoke eredeti terve nem is az volt, hogy megszerezze magának Kylo Rent, hanem Ben Solo egykori mesterére, Luke Skywalkerre fájt a foga.

[penci_related_posts dis_pview=”yes” dis_pdate=”no” title=”Még több a témában…” background=”” border=”” thumbright=”yes” number=”4″ style=”grid” align=”none” withids=”” displayby=”tag” orderby=”date”]

Az iromány a Star Wars: Az ébredő Erő előtt játszódik, amikor Snoke látogatást tesz a Dagobahrá, hogy itt képezze ki Kylo Rent. Az Erő különösképpen átjárja azt a helyet, nem véletlen, hogy száműzetésében Yoda mester is ide utazott, s Luke Skywalkert is itt képezte ki. A képregényben Kylo Rent szintén beküldik abba a barlangba, ahol Luke találkozott Sötét oldalával a Star Wars: V. rész – A Birodalom visszavágban.

Snoke az egyik legfélelmetesebb jediként hivatkozik Kylo Ren tanítványára:

Kiérdemelte a tiszteletemet… és a félelmet.

Mire Ren felkapja fejét, s gyengének nevezi egykori mesterét, Luke Skywalkert, azonban Snoke nem hagyja annyiban, s gyorsan helyreteszi tanítványát:

Luke nem gyenge. Félrevezették. Ha a nagybátyád az én oldalamon állna, akkor a galaxis már rég az enyém lett volna.

A sorok között olvasva világossá válik, hogy Snoke eredeti terve nem az volt, hogy Darth Vader unokáját az oldalára állítsa, hanem eredeti terve Luke volt, azonban a jedimesternek nyoma veszett, Yodához hasonlóan ő is a remete életet választotta a világ elől elbújva. Ezt igazolták Az ébredő Erő képsorai is, ahol Snoke kereste Luke titkos helyét, hiszen felismerte a mester hatalmas erejét. Nem tudni, hogy a „félrevezették” alatt mit értett Snoke, elképzelhető, hogy megpróbálta letéríteni az útról, azonban Luke ellenállt neki, s végül tanítványát, Ben Solót sikerült.

Az sem elképzelhetetlen, hogy Snoke csak azért mondta azokat a szavakat, hogy Kylo Renben nagyobb haragot ébresszen egykori mestere iránt. Snoke tudta, hogy Kylo Ren mennyire haragszik mesterére, miután a Star Wars: Az utolsó Jedikben láttuk, hogy Luke megölni próbálta tanítványát álmában.

Snoke Kylo Ren

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.