Főoldal Filmek Scarlett Johansson állítólag 100 millió dollárt követelt a Disneytől a Fekete Özvegy párhuzamos terjesztése miatt
Filmek

Scarlett Johansson állítólag 100 millió dollárt követelt a Disneytől a Fekete Özvegy párhuzamos terjesztése miatt

Számítások szerint ennyit kereshetett volna a színésznő, ha csak a mozikban mutatják be a filmet.

553
Fekete Özvegy

Miután az eredeti tervhez képest változott a Fekete Özvegy bemutatója, Scarlett Johansson és csapata állítólag próbált tárgyalni a stúdióval, hogy a főszereplőt játszó színésznő 100 millió dollárt kapjon a filmért. Aki esetleg nem ismerné a sztorit, Johansson beperelte a Disneyt, amiért a filmet egyszerre mutatták be a mozikban és a Disney+ streamingszolgáltatón, s ezzel becslések szerint 50M dollártól elesett a színésznő.

Fekete Özvegy

A The Wall Street Journal beszámolója szerint „a számításnál azt vették figyelembe, hogy mennyit keresett volna a színésznő 1,2 milliárd dolláros nemzetközi bevétellel”. Ezt az összeget a Marvel Studios korábbi, a pandémia előtti mozis bemutatói alapján becsülték meg a szakemberek, és pluszban Johansson 20 millió dolláros kezdő fizetését, amiért az ő nevével fémjelezték a filmet.

Johansson képviselői állítólag megkeresték a Disneyt a 100 millió dolláros összeggel, mint egy „kezdő ajánlattal”, miután a stúdió bejelentette, hogy a filmet az eredeti tervhez képest nem a mozikban, hanem egyszerre fogják bemutatni azt a mozikban és online, Premier Access formában. A lap információi szerint tárgyalásra nem került sor, a Disney hallani sem akart alkudozásról.

Az eset után nem maradt más választása a színésznőnek, mint beperelni korábbi munkaadóját szerződésszegés miatt, mivel Johansson kontraktusában akkor még nem esett szó a streamingszolgáltatóról. Miután kirobbant az ügy, a Disney ügyvédje nyílt levelében úgy fogalmazott, hogy teljes mértékben betartották a szerződésben vállaltakat, sőt, a Premier Access jelentősen növeli az esélyét, hogy a sztár további kompenzációban részesüljön. A riportból az is kiderül, hogy többek között azért hiúsultak meg a tárgyalások, mert bizonytalan volt a Disney részéről, hogy ki vezesse a megbeszéléseket. Bob Chapek elnök-vezérigazgató állítólag a világjárvánnyal kapcsolatos vállalati ügyekre koncentrált, így nem maradt ideje foglalkozni Johansson problémájával, ezért lepasszolta házon belül másnak az ügyet. Bob Iger és Alan Horn is kimaradt a vitából, és sokak szerint, ha még mindig Iger ülne az igazgatói székben, erre a vitára soha nem került volna sor.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...