Close


Közelgő események

Filmek

A Disney keményen válaszolt a vádakra, miután Scarlett Johansson beperelte a stúdiót a Fekete Özvegy párhuzamos terjesztése után

Nem tetszik a Disney frontemberének, hogy a színésznő perli őket.

A Disney keményen válaszolt a vádakra, miután Scarlett Johansson beperelte a stúdiót a Fekete Özvegy párhuzamos terjesztése után
  • PublishedJuly 30, 2021

Tegnap este írtunk arról, hogy a Fekete Özvegy című film sztárja beperelte a korábbi munkaadóját. Scarlett Johansson azt sérelmezte, hogy a filmet egyszerre mutatták be a mozikban és online, ezt pedig szerződésszegésként lehet értelmezni, hiszen így több 10 millió dollártól esett el. Johnasson azután kapta a fizetést, hogy milyen jól teljesítenek a filmek a jegypénztáraknál.

A színésznő azt állítja, hogy a Disney tudatában volt, hogy amennyiben a Fekete Özvegy párhuzamos terjesztése mellett dönt, azaz streamelhető lesz a szokásos mozis bemutató mellett, akkor sok rajongó inkább kihagyja a mozit, s online fogják megnézni a filmet. Johansson szerint a Disney ennek ellenére „mégis így tett, tudatosan és szándékosan” ezt az utat választotta. Ilyen gyors választ nem reméltünk a stúdiótól, legfőképpen arra nem, hogy egy nyilvános közleményben reagált a vádakra a Disney, amit egyenesen szomorúnak és elkeserítőnek nevezett a vállalat.

Fekete Özvegy

A The Hollywood Reporter közlésében a Disney szóvivője nagyon erősen és támadóan nyilatkozott azután, hogy Scarlett Johansson beperelte őket.

Ennek a beadványnak semmi alapja nincs. A per különösen szomorú és elszomorító, mivel a színésznő érzéketlenül figyelmen kívül hagyja a COVID-19 világjárvány szörnyű és hosszan tartó globális következményeit. A Disney teljes mértékben betartotta Johansson kisasszony szerződésében vállaltakat, ráadásul a Fekete Özvegy bemutatása a Disney+-on Premier Access formában jelentősen növelte annak az esélyét, hogy az eddig kapott 20M dolláron felül további kompenzációra tegyen szert.

Hosszú és erős vita van kibontakozóban a felek között. A közleményben leírtak alapján a Disneynek esze ágában sincs meghátrálni a nyilvános vitától és pertől, így egy hosszadalmas bírósági csatának nézhetünk elébe.

Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.