Főoldal Filmek Sam Raimi megosztotta érzéseit, miután megnézte a Pókember: Nincs hazaút című filmet
Filmek

Sam Raimi megosztotta érzéseit, miután megnézte a Pókember: Nincs hazaút című filmet

Az egykori rendező is odáig volt a visszatérő karaktereiért.

445
Pókember: Nincs hazaút
Forrás: Marvel Studios

Sam Raimi a 2000-es években a Tobey Maguire-féle Pókember-trilógiával robbant be a szuperhősök felívelő korába. Ki gondolta volna, hogy egyszer még visszatér a Marvelhez, de a sors azt hozta, hogy végül ő forgatta le a Doctor Strange második részét, és egyébként ő kedvenc karaktere is a rendezőnek. A rendező nemrég pedig megosztotta érzéseit a legújabb Pókember-filmmel, hiszen nemcsak a főhős tért vissza, de Doctor Octopus és a Zöld Manó is szerepeltek.

A Variety-nek nyilatkozva Raimi elmondta, hogy nagyszerű volt látni, ahogy néhány klasszikus Pókember-gonosz visszatér a nagyvászonra. “Nagyon szórakoztató volt” – mondta Raimi.

Imádom a Nincs hazaút című filmet, és a közönség, akivel együtt voltam, megőrült. Élvezetes volt nézni Alfred [Molina] szerepét, és Willem Dafoe-t, és látni, ahogy ezek a srácok a következő szintre lépnek. Tobey pedig fantasztikus volt, mint mindig. A legjobb szó, amit mondhatok, hogy felüdülés volt számomra.

Sam Raimi

Dafoe a Zöld Manó szerepében volt látható újra, aki Raimi első Pókember-filmjének a főgonoszát játszotta, míg Molina a gonosztevő Otto Octavius doktort alakította a Pókember 2. részben. Rajtuk kívül még Thomas Haden Church is feltűnik a filmben, mint a Homokember a Pókember 3.-ból, igaz utólag kiderült, hogy a forgatás közelében sem járt, újrahasznosított felvételekről van szó.

És persze a film legnagyobb őrületét nem nekik köszönhetjük, hanem hogy Tobey Maguire és Andrew Garfield beugrottak a Multiverzumba, s Tom Holland oldalán harcoltak az ellenfelek ellen. Óriási hype előzte meg a bemutatót, így érthető, hogy több mint egy hónappal a bemutatója után még mindig dominál a kasszáknál. Az elmúlt hétvégén visszavette az amerikai hétvégi jegybevételi lista első helyét, több mint 14 millió dolláros bevétellel zárt. A Nincs hazaút világszerte már 1,69 milliárd dollárt tapossa, ebből 721 millió dollárt Észak-Amerikában hozott össze.

Reggel már megosztottunk egy rövid hírt Raimi közelgő filmjével kapcsolatban, hogy miért rendeltek el több hetes pótforgatást a Doctor Strange az őrület multiverzumában című filmnél, miután tavaly novemberben kiderült, hogy a film jelentős újraforgatásra visszahívják a színészeket. Raimi úgy fogalmazott, hogy szerint már majdnem elkészültek.

A Doctor Strange az őrület multiverzumában sok csúsztatáson van túl, legutóbb március 25-ről május 6-ra halasztották a premiert, s a teljes 4. fázist eltolták. Néhány hónapja pedig megjelent egy cikk, miszerint “jelentős újraforgatásokon” esett át, a Loki írója, Michael Waldron állítólag új dolgokat ötlött ki (cameo, instrukciók).

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Deadpool & Rozsomák
Filmek

A franchise leghosszabb része lesz a Deadpool & Rozsomák

Kell aggódnunk, hogy bepisilünk a Deadpool & Rozsomák vetítése alatt?

Vasszív
Sorozatok

Megerősítették a Vasszív 2025-ös bemutatóját

Jövőre érkezik Riri Williams, azaz Vasszív önálló sorozata.

Daredevil
Sorozatok

9 epizóddal 2025 tavaszán jön a Daredevil: Born Again

Felére csökkentették a Daredevil: Born Again epizódjainak számát.