Főoldal Filmek Sam Raimi elárulta, hogy végeztek-e a Doctor Strange az őrület multiverzumában pótforgatásával
Filmek

Sam Raimi elárulta, hogy végeztek-e a Doctor Strange az őrület multiverzumában pótforgatásával

Sam Raimi a pótforgatásokról beszélt, amit még tavaly ősszel rendeltek el.

453
Doctor Strange az őrület multiverzumában
Forrás: Marvel Studios

Az őrület multiverzumában alcím tökéletesen leírja a Doctor Strange folytatása körül kialakult helyzetet az elmúlt hónapokban. Amikor a filmet bejelentették 2019 nyarán, sokan azt várták a folytatástól, hogy visszatér az első részt is jegyző Scott Derrickson, sőt egy igazi horrorfilmet látunk a Marvel Moziverzumban. A dolgok azonban nem így alakultak, Derrickson és a Marvel Studios útjai elválltak, miután nem jutottak közös nevezőre a sztorival kapcsolatban. Végül a Pókember rendezője, Sam Raimi vette át a stafétabotot.

Sok más filmhez hasonlóan a Doctor Strange az őrület multiverzumában sem kerülhette el, hogy a COVID-19 miatt leállítsák a forgatást. Kétszer is félbe kellett szakítani a munkát. A kialakult helyzet bizonyos szempontból még kedvezett is a készítőknek, mivel Michael Waldron írónak és Sam Raimi rendezőnek lényegében a nulláról kellett hozzálátni a filmhez. A halasztásoknak köszönhetően időt nyertek, hogy kidolgozzák a forgatókönyvet. Majd tavaly ősszel hidegzuhanyként érte a rajongókat, hogy még a halasztások ellenére sem tudták időben befejezni a forgatást, egy kis időre még szükségük van, ezért novembertől jelentős pótforgatást rendeltek el.

Még novemberben derült ki, hogy jelentős újraforgatást rendeltek el, és mindenkit visszarendeltek. Az újraforgatások hat hétig tartottak, ami valóban túlzásnak tűnik, és pontos okát máig nem árulták el. Számos tényező közrejátszhatott, többek között a színészek ütemezése és a Covid-19 miatt közbejött problémák is felelősek ezért. Január elején már arról beszéltek, hogy megtörténtek a pótforgatások, de a rendező most úgy fogalmazott, hogy még ő sem tudja biztosan megmondani, hogy tényleg befejezték a munkát.

A Variety interjújában Sam Raimit a film helyzetéről kérdezték, és arról, hogy elkészültek-e a filmmel. A rendező válaszából úgy tűnik, hogy elkészültek vele, de nem tartja elképzelhetetlennek, hogy lesznek még finomítások.

Bárcsak tudnám a választ erre a kérdésre. Azt hiszem, készen vagyunk, de most vágtunk ki mindent. Most kezdjük el tesztelni az anyagot, és majd kiderül, hogy van-e még valami, amit ki kell szedni. Ha valamit tisztázni kell vagy mást javítani, amit a hátralévő rövid idő alatt megtehetek, akkor megteszem. Egy dolgot tudok a Marvel csapatról, hogy nem fognak leállni. Addig fogják nyomni a munkát, amíg a film olyan nagyszerű nem lesz, amilyen csak lehet.

Sam Raimi

A Doctor Strange az őrület multiverzumában sok csúsztatáson van túl, legutóbb március 25-ről május 6-ra halasztották a premiert, s a teljes 4. fázist eltolták. Néhány hónapja pedig megjelent egy cikk, miszerint “jelentős újraforgatásokon” esett át, a Loki írója, Michael Waldron állítólag új dolgokat ötlött ki (cameo, instrukciók).

Doctor Strange az őrület multiverzumában
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események