Főoldal Filmek Jelentős újraforgatáson esik át a Doctor Strange az őrület multiverzumában
Filmek

Jelentős újraforgatáson esik át a Doctor Strange az őrület multiverzumában

A források vegyesen nyilatkoznak arról, hogy mindez mit jelent a filmre nézve.

316
Doctor Strange WandaVision

A Doctor Strange az őrület multiverzumában című filmet eredetileg Scott Derrickson rendezte volna, de a kreatív nézeteltérésre hivatkozva a rendező távozott a projekt élére, így a Pókember-trilógia rendezője, Sam Raimi a Loki című Disney+ sorozat írójával, Michael Waldronnal ugrott be a megüresedett helyre. A forgatás még tavaly elkezdődött, és idén tavasszal befejeződött az Egyesült Királyságban, de úgy tűnik, hogy a stáb kénytelen visszatérni, mert jelentősen újra kell forgatni a filmet. A hírek szerint nem egyszerűen néhány napos munkáról van szó, hanem kimerítő heti 6 napos munkáról beszélnek és ez akár 6 hétig is eltarthat.

A The Hollywood Reporter szerint a Doctor Strange folytatása “jelentős” újrafeldolgozáson fog átesni mostantól számítva az év hátralévő felében. A főszereplő Benedict Cumberbatch és a rendező Sam Raimi hathetes forgatási munkát vállalt, és hetente hat napot fognak dolgozni. Raimi fogja rendezni az újrafelvételeket, a Loki írója, Michael Waldron pedig az új anyagot írja.

A bennfentesek vegyesen nyilatkoznak arról, hogy a “további felvételeket” is magában foglaló pótforgatások mit jelentenek a produkcióra nézve. Az egyik forrás azt állítja, hogy “más MCU-filmeknél is voltak már nagyobb újraforgatások”, míg egy másik szerint “az év végéig itt vannak. Ez olyan, mint egy egész másik film”. Továbbá kérdőjeles az is, hogy az újraforgatások tartalmazni fogják-e az új írott tartalmat, mert a források szerint nem biztos, hogy ez a helyzet. Lehet, hogy csak a korábban írt anyagot csiszolják, mert a forgatás alatt a koronavírus-járvány nagyban megnehezítette a csapat munkáját.

Doctor Strange

A THR egyik bennfentese szerint a forgatással a színészek ütemezési problémáiból fakadó hiányosságok pótlására fordítják majd, míg egy másik oknak a COVID-dal kapcsolatos problémákat fogalmazták meg, ami lassította őket az Egyesült Királyságban. Itt felmerül sokakban egy kérdés, hogy a Disney néhány hete a teljes 4. fázist eltolta néhány hónappal, és könnyen elképzelhető, hogy ilyen és hasonló okok miatt döntöttek úgy, hogy később fogják bemutatni az új filmeket.

A Doctor Strange 2. munkálata már így is döcögősen indult, miután 2020-ban bejelentették, hogy a Doctor Strange rendezője, Scott Derrickson kreatív nézeteltérések miatt nem vállalja a folytatást. Raimit és Waldront hozták be Derrickson helyére, de lényegében egy teljesen új filmet is létrehoztak “gyorsított ütemtervvel[.]”. Nem ez az egyetlen Marvel-projekt, amelyet problémák sújtanak az elmúlt időben. A Fekete Párduc folytatásának forgatása a jövő év elejéig szünetel, mivel a Shuri színésznője, Letitia Wright lábadozik egy forgatási balesetből.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Venom 2. - Vérontó
Filmek

A Venom 3. forgatási fotója árulkodik arról, hogy a film kapcsolódik az MCU eseményeihez

Eddig csak találgattunk, most a Venom 3. kulisszák mögötti fotója megerősítette a...