Főoldal Sorozatok Rövidebb lesz a The Last of Us második évada
Sorozatok

Rövidebb lesz a The Last of Us második évada

Craig Mazin meg is indokolta döntésüket.

242
The Last of Us
Forrás: HBO

Megerősítették a nagy sikerű The Last of Us második évadának epizódszámát. A 2023-ban megjelent első évad, mely a videójáték első részét dolgozta fel, kilenc epizódot számlált, ezúttal ennél is kevesebbet, csupán hetet kapnak majd a rajongók. Ez érdekes annak fényében, hogy a The Last of Us Part II történet szempontjából több mindent tartogatna, adta volna magát egy esetleges tízre kerekített epizódszám, ám a sorozat egyik showrunnerje, Craig Mazin a Deadline-nak megerősítette döntésüket, sőt meg is indokolta azt.

„A játék második részéből származó anyag sokkal több, mint az első játéké, így kezdetektől fogva azon voltunk, hogy kitaláljuk, hogyan meséljük el ezt a történetet több évadon át. Ilyenkor természetes töréspontokat kell keresni, és ahogyan tervezgettünk, úgy éreztük, ebben az évadban ez a töréspont a hetedik epizód után esedékes.”

Bár egyelőre nem rendeltek be következő évadokat, Mazin tervei nagyjából négy etapig mennek el, az epizódszámokra pedig sokan következtettek a még januárban bejelentett hét rendezőről. „Nem gondoljuk, hogy két évad alatt el tudnánk mesélni ezt a történetet, mert nem sietjük el, elidőzünk itt-ott, ahogy tettük azt az első évadban is. Úgy érezzük, sőt biztosra vesszük – már amíg az emberek nézni fogják és mi tovább csinálhatjuk – hogy a harmadik évad már jóval grandiózusabb lesz. És igen, lehet, hogy szükség lesz egy negyedikre is.”

The Last of Us második évadának szereplőgárdája az elmúlt hónapokban fokozatosan bővült. Legutóbb Jeffrey Wright csatlakozott hozzá, aki természetesen játékbeli karakterét kelti majd újfent életre. A legfontosabb szerepekben olyan nevek fordulnak rajta kívül meg, mint Danny Ramirez (Manny), Ariela Barer (Mel), Tati Gabrielle (Nora), Spencer Lord (Nel), Catherine O’Hara (titkos szerep), Young Mazino (Jesse) és Isabela Merced, aki Dinát alakítja majd. A leginkább várt új szereplő azonban kétségtelenül Abby, The Last of Us Part II egyik főszereplője, akit Kaitlyn Dever alakít majd. Pedro Pascal és Bella Ramsey természetesen továbbra is igyekeznek majd helytállni Joel és Ellie szerepében az apokalipszis sújtotta világban.

Az HBO még nem jelentette be a The Last of Us második évadának hivatalos megjelenési dátumát, de várhatóan valamikor 2025-ben érkezik.

The Last of Us
Forrás: HBO
Szerző
Kajtár Virág

A Transformers-szeretete hozta a WS csapatába. 2010 környékén ismerkedett meg az alakváltók világával, hála a Prime szériának, a lelkesedése pedig azóta is töretlen, legyen szó mozgóképről vagy figurákról. 2021-ben kezdett újságírással foglalkozni, jelenleg a Rebo.hu kreatív igazgatója és felelős szerkesztője is. Jelmondata: Soká éljen Starscream!

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Sárkányok háza S2
Sorozatkritikák

Sárkányok háza 2. évad 1-4. rész kritika

Folytatódik a fekete és zöld házak konfliktusa.

Pennywise
Sorozatok

Bill Skarsgård visszatér Pennywise szerepében az AZ előzménysorozatában

Fellélegezhetünk, mert a legjobb színész játssza újra Pennywise-t az AZ előzménysorozatában.

The Last of Us
Sorozatok

Jeffrey Wright egykori karakterét alakítja az HBO The Last of Us 2. évadában

Újabb világsztárral bővült a The Last of Us szereplőgárdája.