Wide Screen
Image default
Filmek

Robert Downey Jr. improvizálta a Bosszúállók: Végjáték nagy jelenetét

Tom Hollandtől megtudtuk, hogy Robert Downey Jr. improvizált a Bosszúállók: Végjáték nagy jelenetében.

Tom Hollandtől megtudtuk, hogy Robert Downey Jr. improvizált a Bosszúállók: Végjáték nagy jelenetében.

Robert Downey Jr. által megformált Tony Starkkal vette kezdetét a Marvel Moziverzum még 2008-ban, tavasszal azonban a Bosszúállók: Végjátékban végéhez ért az Infinity Saga-ra keresztelt történet, lezárult egy korszak, hogy valami új vegye kezdetét. A Végjáték több szempontból is a Marvel Moziverzum csúcspontja volt, hiszen egy 10 éves időszak zárult le, valamint a legérzelmesebb pillanatot is ennek a résznek köszönhetjük. Downey a Végjátékkal összesen kilenc Marvel-filmet tudhat magáénak, köztük három Vasember-szólófilmet is.

Miközben a Végjáték felvezette a következő fázisokat, egyben szomorú befejezést is kapott, mert ugyan a hősök legyőzték Thanost és vad armadáját, de ezért súlyos árat kellett fizetniük: Vasember feláldozta magát az univerzumért. Tom Holland a Pókember: Idegenben promótálása alatt adott interjút Pinkvilla podcastnak, melyben elárulta, hogy a színészek nem kaptak forgatókönyvet a jelenet felvétele előtt, és csak instrukciókat kaptak a rendezőktől, hogy mit kell előadni a jelenetben:

Érdekes volt, mert úgy forgattuk azt a jelenetet Robert-tel, hogy nem volt valódi forgatókönyv. Csak Kevin Feige, a Russo testvérek, jómagam, Robert Downey Jr., Gwyneth Paltrow és Don Cheadle voltunk jelen. Gyakorlatilag elhoztak minket a forgatásra, és elmondták nekünk, hogy mi fog történni, vagy mit szeretnének, hogy történjen, és ezután improvizálnunk kellett, ha jól emlékszem. Nagyon, nagyon érdekes módját választották egy ilyen kulcsfontossággal bíró jelenet forgatására. Igazán érzelmes nap volt, és úgy értem, ha most visszatekintek rá, akkor talán a legcsodálatosabb nap volt, amit valaha is forgattam, tudjátok? Csodálatos volt és fantasztikus jelenetnek bizonyult a vásznon.

A Marvel következő filmje a Pókember: Idegenben lesz, amit július 4-én mutatnak be a hazai mozikban, de azt követően homály fedi a Marvel Moziverzum jövőjét. Csak augusztus végén a D23 Expón fogják leleplezni a 4. fázis filmjeit, de talán már a jövő hónapban a San Diego-i Comic-Conon kapunk betekintést a Marvel terveibe. A Fekete Özvegy-filmet jelenleg Norvégiában forgatják, ősztől forog a The Eternals is, de hogy pontosan mely alkotások kapnak premiert a következő években, pár hetet még várnunk kell.

Bosszúállók: Végjáték

Még több a témában...

J.K. Simmons több olyan Pókember-filmre is aláírhatott, ami a Marvel Moziverzumon belül játszódik

Kévés Bence Mihály

James Mangold elárulta, Farkas melyik ruhadarabját soha nem vette fel Hugh Jackman

Kévés Bence Mihály

Simon Kinberg a Marvelnek udvarol, hogy X-Men-filmet készítsen a Marvel Moziverzum színe alatt

Kévés Bence Mihály

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat