Főoldal Filmek Ridley Scott már megbánta, hogy a Szárnyas fejvadász 2049 helyett az Alien: Covenant rendezését választotta
Filmek

Ridley Scott már megbánta, hogy a Szárnyas fejvadász 2049 helyett az Alien: Covenant rendezését választotta

A Szárnyas fejvadász 2049 minden szempontból sokkal sikeresebb volt, mint az Alien: Covenant.

30
Alien: Covenant

2017-ben egyszerre jött ki a két film, a Szárnyas fejvadász 2049 sokkal melegebb fogadtatásban részesült, mint az Alien: Covenant, és Sir Ridley Scott filmrendező most bevallotta, hogy hibát követett el, amikor a Prometheus folytatása mellett döntött. Scott azt is elárulta, hogy miért lett volna jobb, ha inkább ő rendezte volna a Szárnyas fejvadász folytatását.

Az előzményfilmeknek kikiáltott alkotásoknak a Xenomorphok titkos eredetét kellett volna felfednie, és bár bizonyos mértékig választ kaptunk az idegenek eredetére, ám amit találtunk az űr sötét mélyén, az nagyrészt zavaros és… nos, egyenesen furcsa volt.

A nézők nagyrészt a szemüket forgatták azon, amit láttak. Sokan nem voltak elragadtatva Scott történetétől, aki teljesen új irányba akarta terelni a franchise-t, ám amikor a rajongók hangot adtak ennek a Prometheus után, gyorsan visszahozta a Xenomorphokat, hogy befogja a szájukat, de már késő volt. Az ostoba szereplőktől kezdve a bugyuta narratíván át az Alien: Covenant halálra volt ítélve, és ezzel megpecsételődött Scott nagyszabású terve az előzményfilmekkel.

Az Empire magazinnak a legendás filmrendező bevallotta, hogy mennyire sajnálja, hogy 2017-ben nem a Szárnyas fejvadász 2049-et választotta. Sokan mesterműként és hibátlan folytatásként tekintenek Denis Villeneuver filmjére, és bár anyagi szempontból nem robbantott kasszák a film, sokkal melegebb fogadtatásban részesült, mint Scott Alien-filmje. A legnagyobb problémát az időbeosztás jelentette, amiért Scott lemondott a rendezésről.

Nem kellett volna meghoznom ezt a döntést, de muszáj volt. Meg kellett volna csinálnom a Szárnyas fejvadász második részét.

Ridley Scott

Különleges alkalom lett volna újra látni Scottot Harrison Forddal, ugyanakkor nem gondolnánk, hogy Scott rendezésében olyan pazar folytatás készült volna, mint amit Villeneuve filmre vitt abban a történetben. Az nem jött össze, de lesz alkalma pótolni ezt, hiszen Scott felügyelete alatt készül a Blade Runner 2099 című sorozat a Prime Video jóvoltából. Itt producerként, kreatív szempontból is erősen beleszól majd a munkába. A sorozat tavaly szeptemberben kapott zöld utat, de a WGA és a SAG-AFTRA sztrájkjai miatt leállították a munkát.

Jeremy Podeswa, a Trónok harca veterán rendezője forgatja a Blade Runner 2099 pilot (azaz első) epizódját, míg Silka Luisa (Tündöklő lányok) showrunner és executive producer lesz. Magáról a cselekményről kevés szó esett még, de az már biztos, hogy a mozifilm folytatása lesz.

Ridley Scott
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Godzilla Kong ellen
Filmek

A két Titán találkozását láthatjuk a Godzilla x Kong: The New Empire poszterén

Godzilla és Kong találkozását láthatjuk a Godzilla x Kong: The New Empire...

Joker: Folie à Deux
Filmek

A Joker: Folie à Deux rendezője új képet osztott meg a szakadó esőben álldogáló Joaquin Phoenix karakteréről

Pontosan egy év múlva mutatják be a mozikban a nagysikerű Joker folytatását.

Az ördögűző: A hívő
Filmek

NYEREMÉNYJÁTÉK: Páros belépőket nyerhettek Az ördögűző: A hívő premier előtti vetítésére

Elsők között nézhetitek meg Christopher Nolan új filmjét, Az ördögűző folytatását.

Mancs Őrjárat: A szuperfilm
Filmek

Box Office: Az Alkotó és a Fűrész X se tudta megszorongatni a Mancs Őrjáratot

A Mancs Őrjárat vitte a hétvégét, egy eredeti sci-fi és egy horror...