Főoldal Filmek Nem született megállapodás az írók és a hollywoodi stúdiók találkozóján, továbbra is sztrájkolnak
Filmek

Nem született megállapodás az írók és a hollywoodi stúdiók találkozóján, továbbra is sztrájkolnak

Pénteken összeültek a hollywoodi stúdiók a szakszervezetekkel, ám nem tudtak megegyezni a feltételekről.

33
SAG-AFTRA

Az Amerikai Írószövetség (WGA) és a Film- és Televíziós Producerek Szövetsége (AMPTP) május 2-a, a sztrájk kezdete óta először találkozott, de nem tudtak megállapodni a feltételekről, amelyekhez ragaszkodnak a szakszervezetek, azonban a hollywoodi stúdiók továbbra sem engednek a követeléseknek. Néhányan bíztak abban, hogy sikerül megegyezniük, és folytatódhat a munka, de egyik fél sem akar engedni a másiknak.

Amint arról a Variety beszámolt, Ellen Stutzman, a WGA főtárgyalója és Tony Segall, a WGA West főtanácsadója pénteken az AMPTP Sherman Oaks-i székhelyén járt, és részt vettek a körülbelül egyórás megbeszélésen.

Sajnos a két fél között a tárgyalás megrekedt, és nem sikerült túllépniük a két legfontosabb kérdésen sem. A WGA világossá tette, hogy nem fog meghátrálni: a minimális létszámszintek megállapítása az epizodikus tévéműsoroknál és a minimális számú heti foglalkoztatás garantálása.

Az AMPTP azt állítja, hogy ezeket a javaslatokat nem sikerült megvitatni, és úgy tűnik, hogy ezen az állásponton sem fog engedni, vagyis hiába tennének ajánlatot a hollywoodi stúdiók, nem csak akkor fogadnák el, ha azok teljesen fednék a szakszervezet álláspontját.

A helyzet egy kicsit bonyolultabbá vált, mivel a WGA jelezte, hogy az írók továbbra is “tiszteletben tartanak minden sztrájkolót”, még akkor is, ha a két fél megegyezik. Ez azt jelenti, hogy Hollywoodban addig nem folytatódna teljes mértékben a munka, amíg mind az írók, mind a SAG-AFTRA színészei nem kötnek olyan megállapodást, amellyel egyet tudnak érteni.

A WGA a tagjainak írt levelében azt írta, hogy a hollywoodi stúdiók “nem hajlandóak elköteleződni” a tévés írószobákat érintő kérdésekben, és nem hajlandóak tárgyalni a nézettségi alapú elszámolásról, vagyis hogy ne fix összegben határozzák meg a járulékokat, hanem megtekintések után. A sztrájk egyik legnagyobb vitatémája a streaming szolgáltatók, mivel egyik stúdió sem ad ki adatokat a produkciók megtekintéséről, és ezzel a színészek és alkotók olykor súlyos dollármillióktól eshetnek el.

Úgy tűnik azonban, hogy van egy halvány reménysugár, mivel egy forrás szerint a két fél az elkövetkező napokban is ülésezni fog, miután lehetőségük volt beszélni a saját választóikkal. Az írók már több mint három hónapja lették a munkát, júliusban pedig a színészek is beálltak sztrájkolni.

SAG-AFTRA

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Godzilla Kong ellen
Filmek

A két Titán találkozását láthatjuk a Godzilla x Kong: The New Empire poszterén

Godzilla és Kong találkozását láthatjuk a Godzilla x Kong: The New Empire...

Joker: Folie à Deux
Filmek

A Joker: Folie à Deux rendezője új képet osztott meg a szakadó esőben álldogáló Joaquin Phoenix karakteréről

Pontosan egy év múlva mutatják be a mozikban a nagysikerű Joker folytatását.

Az ördögűző: A hívő
Filmek

NYEREMÉNYJÁTÉK: Páros belépőket nyerhettek Az ördögűző: A hívő premier előtti vetítésére

Elsők között nézhetitek meg Christopher Nolan új filmjét, Az ördögűző folytatását.

Mancs Őrjárat: A szuperfilm
Filmek

Box Office: Az Alkotó és a Fűrész X se tudta megszorongatni a Mancs Őrjáratot

A Mancs Őrjárat vitte a hétvégét, egy eredeti sci-fi és egy horror...