Főoldal Sorozatok Az Amazon bejelentette a sci-fi klasszikus, a Szárnyas fejvadász élőszereplős tévés folytatását
Sorozatok

Az Amazon bejelentette a sci-fi klasszikus, a Szárnyas fejvadász élőszereplős tévés folytatását

Szárnyas fejvadász 2049 néven érkezik a sci-fi folytatása.

350
Szárnyas fejvadász 2049

A címéből adódóan a készülő Szárnyas fejvadász-sorozat 50 évvel a Szárnyas fejvadász 2049 után fog játszódni, a showrunner pedig Silka Luisa (Tündöklő lányok) lesz, valamint a Szárnyas fejvadász rendezője, Ridley Scott és a Szárnyas fejvadász 2049 írója, Michael Green lesz a vezető producer. Tom Spezialy (A hátrahagyottak) az első, aki csatlakozik az írói szobához, és szintén executive producerként fog tevékenykedni.

“Megtiszteltetés számunkra, hogy bemutathatjuk a Szárnyas fejvadász-franchise folytatását, és biztosak vagyunk benne, hogy Ridley-vel, az Alcon Entertainmenttel, a Scott Free Productions-szel és a rendkívül tehetséges Silka Luisa-val együttműködve a Szárnyas fejvadász 2099 meg fogja őrizni a filmelődök intellektusát, témáit és szellemiségét” – mondta Vernon Sanders, az Amazon Studios globális televíziózásért felelős vezetője.

“Több mint izgatottak vagyunk, hogy a Szárnyas fejvadász kánont egy új területre terjeszthetjük ki a Silka által megalkotott provokatív történettel” – mondta az Alcon Entertainment társ-vezérigazgatói és társalapítói, Andrew Kosove és Broderick Johnson. “A közönség 40 évvel ezelőtt fedezte fel először Ridley Scott zseniális vízióját a Szárnyas fejvadászról, és azóta minden idők egyik legnagyobb hatású sci-fi filmjévé vált. Denis Villeneuve folytatása, a Szárnyas fejvadász 2049 aztán minden idők egyik legjobban értékelt folytatása lett. Tehát felismertük, hogy nagyon magasra tettük a lécet, aminek a következő résszel meg kell felelnünk. A Silkával és partnereinkkel az Amazonnál, valamint a Scott Free Productions-szel együtt reméljük, hogy meg tudunk felelni ennek a mércének, és a közönséget elkápráztathatjuk a Szárnyas fejvadász következő generációjával”.

Az 1982-es sci-fi klasszikus alapján készülő Szárnyas fejvadász 2099 bővíti a Ridley Scott által megálmodott univerzumot. A filmben Harrison Ford játssza Deckardot, a címszereplő szárnyas fejvadászt. Egy férfi erőfeszítéseit követhetjük nyomon a filmben, aki egy halálos replikánsok bandáját próbálja levadászni, miközben saját keresi a válaszokat saját kérdéseire is.

A címben szereplő Szárnyas fejvadász 2099 már egy ideje tervezés alatt áll, Ridley Scott korábban megerősítette, hogy teljesen kidolgozott már egy vázlatot a sorozathoz. “Már megírtuk a Szárnyas fejvadász pilotját és a bibliát” – mondta tavaly év végén. “Szóval, a Szárnyas fejvadászt már tévésorozatként mutatjuk be, valószínűleg 10 órában mindezt”.

A tavalyi év végén már bemutattak egy animációs tévéműsort (Blade Runner: Black Lotus), de ez lesz az első élőszereplős sorozat. Egyelőre nem tudni, hogy a Szárnyas fejvadász 2049 szereplői közül visszatér-e bárki.

Szárnyas fejvadász 2049

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

A könyvelő
Filmek

A könyvelő folytatása az Amazonhoz került

Egyelőre nem tudni, hogy a stúdióváltás okoz-e további fennakadásokat.

Fallout
Előzetesek

Az Amazon egy előzetessel mutatta be a Fallout poszt-apokaliptikus világát

Végre láthatjuk, milyen lesz a Fallout élőszereplős sorozatadaptációja.