Wonder Woman 1984

Patty Jenkins szerint az HBO Maxen bemutatni a Wonder Woman 1984-et szívszorító érzés volt

Ez volt a kevés lehetőségek egyike. Nem maradt más választásuk.

A tavalyi évben több alkalommal is el kellett halasztani a várva várt Wonder Woman 1984 bemutatóját. Végül a Warner Bros. úgy döntött, ha tudják vetíteni a mozikban, akkor kihagyják a mozis bemutatót, de akkor is bemutatják a filmet, méghozzá online. Az HBO Max streamingszolgáltató remek választásnak tűnt, de ezzel a döntéssel sok rendező és színész nem értett egyet.

Amikor a COVID-19 elérte az Egyesült Államokat, a filmiparnak újra kellett gondolnia a jövőt, hogy a pandémia alatt hogyan maradhatnak életben. Sok film esetében ez hatalmas kieséssel járt, a forgatásokat is hónapokra leállították, valamint a premiereket hónapról hónapra csúsztatták a naptárban. Sok stúdió ezért úgy döntött, hogy jöhet a streaming, míg mások arra szavaztak, hogy kivárják a megfelelő időpontot, amikor az élet visszatér a normális kerékvágásba. Az egyik film, ami megpróbálkozott valami újjal, az úgynevezett hibrid-modellel, az a Wonder Woman 1984 volt.

2020 végén kijött a film egyszerre a mozikban és az HBO Max streamingszolgáltatón. A döntés után nem sokkal a Warner Bros. bejelentette, hogy ezt a modellt fogják alkalmazni 2021 összes filmjére, azaz egyszerre fogják bemutatni a filmeket a mozikban és online. Nagy port kavart a döntés, amit a stúdió önkényesen egyedül hozott meg, még a producerekkel és rendezőkkel sem egyeztetett erről. Mindenkit váratlanul ért a bejelentés. Egy évvel később most Patty Jenkins arról beszélt, hogy bár ne ment volna bele ebbe.

A CinemaCon panelén a Wonder Woman 1984 megjelenéséről beszélt, ami a rendező szerint ártott a filmnek, ugyanakkor ez volt a kevés lehetőségek egyike, amiből választhattak.

Nehéz volt eldönteni, hogy mit kezdjünk a filmünkkel. Azt néztem, ami igaznak bizonyult, hogy fogalmunk sem volt arról, hogy mikor lesz úrrá ez a világjárvány. A film egy ideje már kész volt, szóval ez egy olyan film volt, ami így késésre volt ítélve. Ez óriási hátrányt jelentett a filmnek, de arra gondoltam: ’Mi mást tehetnénk, várjunk még két-három évet?’Patty Jenkins

Az első rész sikerét semmilyen formában nem sikerült megismételni. A Wonder Woman 1984 története nem ért fel az első részhez, a karaktereket sem kedveltük meg annyira, és három évvel az első rész bemutatója után még a vizuális effektek is nagyon gyengére sikerültek. Összességében nem volt egy rossz film a folytatás, de nem azt hozta, amire mindenki várt az első rész elsöprő sikere után.

A Warner Bros. még tavaly megerősítette, hogy Gal Gadot és Patty Jenkins visszatér a harmadik részre. Egyelőre nem tudni, hogy mikor érkezik a harmadik rész, de nagyon távolinak tűnik, hiszen Jenkins jelenleg a Lucasfilm projektjén dolgozik. Ő lesz a Star Wars franchise első női rendezője, filmje pedig a Zsivány osztagról, a Lázadók elit X-szárnyú osztagáról szól majd. A filmet 2023 telén fogják bemutatni a mozikban.

Patty Jenkins
Total
8
Shares
Previous Article
Kathryn Newton

A Hangya 3. új sztárja, Kathryn Newton megmutatta szuperhős testét, ahogy már Cassie Lang szerepére készül

Next Article
Pókember: Nincs hazaút

A Sony Pictures gyakorlatilag megerősítette a Pókember: Nincs hazaút forgatásáról kiszivárgott fotó valódiságát, amin Andrew Garfield és Tobey Maguire látható

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!