Főoldal Filmek Nem tévedsz, ha a SpaceX űrhajósainak ruhájáról szuperhősjelmezek jutnak az eszedbe
Filmek

Nem tévedsz, ha a SpaceX űrhajósainak ruhájáról szuperhősjelmezek jutnak az eszedbe

A SpaceX szombaton történelmet írt.

461
SpaceX

Múlt hétvégén szombaton a SpaceX történelmet írt, amikor a NASA csapatával közösen elindították a Crew Dragon kapszulát a Nemzetközi Űrállomás felé. Az esemény azért bírt olyan nagy jelentőséggel, hiszen 9 év után amerikai űrhajóst amerikai földről most lőttek fel a világűrbe, s mindezt egy magántulajdonban lévő cég segítségével tették. A SpaceX és a NASA asztronautái, Doug Hurley és Bob Behnken az indítás után vasárnap sikeresen dokkolt az űrállomásra, és 6-16 hetet fognak eltölteni az ISS fedélzetén.

A két űrhajós felszerelése messze eltért attól, amit az elmúlt években, különösen az űrsikló programban megszokhattunk az asztronautáknál. Azt is mondhatnánk, hogy szuperhősfilmekből is vehették volna Hurley és Behnken ruháját, ami nem áll messze az igazságtól, ugyanis a SpaceX űrhajós öltözéken a Batman Superman ellen: Az igazság hajnala jelmeztervezője dolgozott.

Az űrhajósok úgy néztek ki, mint akiket valamelyik sci-fi filmből vették volna, például a Christopher Nolantől a Csillagok között vagy a Bosszúállók: Végjáték. Igazság szerint Elon Musk által alapított SpaceX annyira közel áll a filmgyártáshoz, hogy Doug Liman rendezővel és Tom Cruise színésszel újabb történelmet készülnek írni: az első sci-fit tervezik leforgatni a világűrben.

A SpaceX öltözékéről kiderült, hogy a legendás Jose Fernandez jelmeztervező készítette, akinek munkáit olyan filmekben csodálhattuk, mint a Batman Superman ellen: Az igazság hajnala és az Amerika kapitány: Polgárháború. A Forbes ezzel kapcsolatban kérdezte az Ironhead Studios mögött álló neves tervezőt.

[Musk] továbbra is azt mondja, hogy ’valaki jobban néz ki egy szmokingban, függetlenül a mérettől és az alaktól’, és amikor az emberek ezt az űrruhát felveszik, Musk azt akarja, hogy jobban nézzenek ki benne, mint ha egy szmokingot viselnének. Az asztronauták hősiesnek tűnnek ebben a ruhában.

Fernandez a Batman Superman ellen forgatásán Michael Wilkinson tervezővel dolgozott együtt, s közösen alkották meg azt a jelmezt Ben Afflecknek, amiben a színész fejét is képes volt forgatni a Batman jelmezben, s ez hatalmas előnynek számított a forgatáson. Amennyiben beválnak az asztronauták jelmezei, akkor a SpaceX űrhajósait sokáig látjuk majd a jelmeztervező egyenruháiban.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Tom Cruise
Filmek

200 millió dollárból forog Tom Cruise és Elon Musk űrfilmje

Kiderült, mennyiből forog Tom Cruise következő nagy vállalása.