Close


Közelgő események

Filmek

Néhány részlet napvilágot látott a Thor: Ragnarökből

A tegnapi EW képei után most a történetről, és magukról a szereplőkről, köztük Hela-ról és Planet Hulk-ról árultak el egyet s mást.

Néhány részlet napvilágot látott a Thor: Ragnarökből
  • PublishedMarch 10, 2017

A tegnapi EW képei után most a történetről, és magukról a szereplőkről, köztük Hela-ról és Planet Hulk-ról árultak el egyet s mást.

Több részletre is fény derült, köztük arra, hogy milyen szerepet játszik majd a Ragnarökben Hela (Cate Blanchett), valamint a vihar istene miként keveredik Sakaar nevezetű bolygóra, ahol a Nagymester (Jeff Goldblum) uralkodik. De arról is többet megtudtunk, hogy a harmadik rész miért lesz sokkal viccesebb, mint az előzmények.

Miután tegnap megkaptuk az újság címlapját, majd néhány órára rá több hivatalos fényképet is a főszereplőkről, most megint csak az Entertainment Weekly az, aki felfedett néhány részletet a Thor: Ragnarök cselekményéből.

A hivatalos szinopszis:

A Bosszúállók: Ultron kora után vagyunk. A filmben Thor megtudja, hogy nincs minden rendben Asgardban, így kénytelen hazatérni szülővárosába. Időközben Loki (Tom Hiddleston) átvette a trónt apjuktól, Odin-tól, akinek nyoma veszett. Loki felrúgja a szabályokat, ami ahhoz vezet, hogy a raboskodó Hela megszökik a börtönből. A cselekmények során találkozik egymással a két főhős, Hela és Thor, majd a gonosz (egyébként ő lesz a Marvel Filmes Univerzum első női főgonosza is) Hela száműzi Thor-t Sakaar-ra, a barbár bolygóra, amit a bájos, de aljas Nagymester (Jeff Goldblum) irányít. Thor itt találkozik az iszákos Valkűr-rel (Tessa Thompson), aki mindeddig rejtőzködött a bolygón, s aki később bemutatja az Istent a Nagymesternek. Thor-t arra kényszerítik, hogy gladiátornak álljon, így alkalma lesz találkozni a legnépszerűbb versenyzővel, Hulk-kal az arénában. Emiatt veszti el a viharok istene védjegyét, a pörölyét és a hosszú haját.

Első és legfontosabb, hogy hivatalosan is megerősítették, hogy Hela „a véletlen folytán” megszökött börtönéből. Bár a részleteibe nem merültek bele annyira, hogy pontosan hol tartották fogva az elmúlt évek alatt. Azt viszont megtudtuk, hogy közel sem repdes a boldogságtól.

Évezredeken át bezárva tartották Hela-t, miközben nagyobb és nagyobb erőre tett szert, majd egy hiba folytán kiszabadult. És nincs, aki megállítaná, és visszaküldené őt a börtönbe.

– magyarázta a színésznő még mielőtt az oldal felfedte volna a részleteket, hogy ő felelős azért, hogy Thor Sakaar-n kötött ki.

Sakaar lényegében egy olyan hely az univerzumban, amit az összes féreglyuk keresztez, és itt üríti szemetét. Így találkozhatsz olyan emberekkel, akik az élet minden területén jártasak, hihetetlen képességekkel és erővel bírnak.

– magyarázta Chris Hemsworth színész, aki a filmben Thor-t játssza. Hemsworth hozzáfűzte még, hogy a bolygón gladiátorharcok folynak, melyeket a Nagymester irányít. Sakaar legerősebb harcosa Hulk.

Senkit sem érdekel, hogy herceg vagy király lehetett Thor egy másik világban. Továbbá az ereje is megegyezik azokéval, akikkel szemben találja magát.

Majd a beszélgetésben átcsaptak a film hangvételére, s úgy hangzik, hogy a Thor: Ragnarök határozottan komikus irányba csapott át:

Taika rendezőnek van egy olyan furcsa humorérzéke, amit rákényszerített a létező összes karakterre, és a történet teljes hangmenetét ebbe az új irányba vitte előre. Mindegy egyes nap úgy voltunk vele, hogy „Vajon nem toltuk túl ezt kicsit? Megengedhetjük, hogy ennyire jól szórakozzunk?”

Sok rajongó ezután aggodalmát fejezte ki, hogy esetleg a rendező elrontja a szépen felépített franchise-t, de Taika Waititi gyorsan lenyugtatta a kedélyeket. Néhány nagyobb nevetés nem fogja teljes egészében átírni, megreformálni az sztorit. Hibásan könyvelik el a változtatásokat – amiből még semmit sem láttunk. A pletykák szerint a májusban érkező A galaxis őrzői vol. 2. bemutatójával érkezni fog egy előzetes a Thor 3-hoz is.

A Thor: Ragnarök bemutatója 2017. november 2-án lesz.

dc-es-marvel-univerzum

Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.