x
Close


Közelgő események

Filmek

James Mangold már a 2013-as Farkasban megjósolta a Farkas – Logan végét

A cikk a következő részében spoiler elemeket fog tartalmazni, így ha még nem láttad a Farkas – Logant, akkor óvakodj vérszagtól!

James Mangold már a 2013-as Farkasban megjósolta a Farkas – Logan végét
  • Publishedmárcius 10, 2017

A cikk a következő részében spoiler elemeket fog tartalmazni, így ha még nem láttad a Farkas – Logant, akkor óvakodj vérszagtól!

Hugh Jackman Farkas/Rozsomák megbízatása a végéhez ért, a színész a harmadik Farkas-filmmel elköszön szeretett X-Men mutánsától. Az évek alatt Jackman és a mutáns szerep összenőtt, együtt 17 évet húztak le a vásznon. De mit szólnál ahhoz, ha azt mondanánk, hogy a rendező és a stáb már négy éve eltervezték a tökéletes befejezést, látták előre, hogy mi fog történni 2029-ben?

Az X-Men: Az eljövendő múlt napjai lényegesen megtörték a Farkas-filmek kontinuumát, bár ugyanakkor történt a múltban egy igen lényeges utalás a jövőre nézve is. Yukio (Rila Fukushima) a második Farkas részben előre megjósolta a karmos mutáns halálát. Elsőre mi is azt gondoltuk, hogy ez pusztán egy őrült rajongói elmélet, és semmi köze sincs a valósághoz, míg végül a rendező hivatalosan is megerősítette ennek tényét.

A 2013-as filmben Yukio, aki látta a jövőt, azt mesélte Farkasnak, hogy:

Látlak hátadon feküdni, körülötted tiszta vér minden. És kezedben tartod a szíved.

Nos, nagyon úgy fest, hogy azok a képsorok valóban beteljesültek, és amolyan próféciaként kell értelmezni. Sokan csak egy rajongói túlkapásnak gondolták, de Twitter-en maga a rendező, James Mangold megerősítette, hogy már akkor tudták, miként fog végződni a mutáns sorsa.

És a nyertes Maurice!

Ebben a szituációban a „szív” szó konkrétan egy adott személyre, egy lányra utal, akit X-23-nak, Lauranak hívnak.

A film már két hete ostorozza a mozik kasszáit, s nem úgy látszik, hogy a lendülete alább hagyna. A Logan – Farkas volt minden idők legjobban nyitó Farkas-filmje, és kis túlzással, de a legjobban kezdő X-Men. (Már ha nem vesszük alapul Deadpool tavalyi brutális kezdését.)

dc-es-marvel-univerzum

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.