Főoldal Sorozatok Néhány ismerős arc visszatérésére számíthatunk a Cassian Andor-sorozatban
Sorozatok

Néhány ismerős arc visszatérésére számíthatunk a Cassian Andor-sorozatban

A Cassian Andor-sorozatban ismerős karakterekkel is találkozhatunk, akiket törölt jelenetekből „támasztanak fel”.

201
Cassian Andor

A Cassian Andor-sorozatban ismerős karakterekkel is találkozhatunk, akiket törölt jelenetekből „támasztanak fel”.

Az egyik legizgalmasabb dolog, amit a Star Wars Disney+ sorozatainak köszönhetünk, hogy lehetőségünk nyílt új karakterek megismerésére és olyan helyek felfedezésére, amikről eddig csak hallottunk a filmekben. Tavaly már láttuk, hogy milyen jól vették az első akadályt, hiszen az első élőszereplős Star Wars-sorozat, a The Mandalorian elsöprő sikert aratott a rajongók és kritikusok körében is, de a Lucasfilm más sorozatokon is dolgozik a háttérben.

A Movieweb készített interjút Neal Scanlan VFX szakemberrel, aki a Cassian Andor-sorozat vizuális effektjeiért lesz felelős. Scanlan arra a kérdésre, hogy a sorozat mit tartogat a rajongók számára, csak annyit árult el, amit a nagyképernyőn láthatunk, az megtörténhet kicsiben is, vagyis a sorozatban törölt jeleneteket használnak majd, hogy visszahozzák az ismerős arcokat a filmekből.

Nem hiszem, hogy más érzés lenne ezen dolgozni, mint egy filmen. A karakterek szempontjából van még tartalék. Sok karakter, amit lemodelleztünk a filmekhez, vagy nem került bele a végső vágásba, csak mert úgy alakult a folyamat, vagy olyan pillanatban találjuk őket, hogy van egy csodálatos második lehetőség azokat a karaktereket visszahozni, akiket már elkészítettünk, majd egyúttal elhelyezzük őket az új történetben.

Azt hiszem, ez óriási lesz. Azt találtam ki, hogy ez egy második lehetőség mindazoknak, akiket lemodelleztünk, sőt, egy bizonyos értelemben vett tévés szereplés egyáltalán nem ront a minőségen és azon a szinten, amit megpróbálunk elérni.

A közelmúltban már láttuk, hogy milyen ügyesen használják az archív felvételeket a Star Wars: Skywalker kora forgatásán, hiszen az elhunyt Leia hercegnőt törölt és a klasszikus trilógiából vett jelenetekből támasztották fel, az eredmény pedig magáért beszélt. Ez azt jelenti, hogy a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet, vagy az eredeti trilógia fel nem használt jeleneteiből is látunk majd az előzménysorozatban, de nehéz lenne megmondani, hogy mely karaktereket hozzák vissza. Bár Bail Organa remek választásnak tűnik, de minden attól függ, hogy mekkora időtartamot fog közre a sorozat.

A forgatás nyár elejétől az év végéig eltartott volna, de mint sok mást, a Disney ezt is eltolta. Még nem tudni, hogy ez miben befolyásolja a premiert, mert csak annyit tudni, hogy valamikor 2021-ben tervezik bemutatni az előzménysorozatot.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Jégvarázs 2.
Filmek

A Disney egyszerre dolgozik a Jégvarázs 3. és 4. részén

A Jégvarázs több folytatásán is dolgozik a Disney.

Dwayne Johnson
Filmek

Dwayne Johnson egy dallal jelentette be, mi lesz a következő filmje

Dwayne Johnson élő műsorban árulta el a rajongóknak, hogy melyik projektben láthatjuk...

The Walt Disney
Filmek

A Disney 100. születésnapja alkalmából nagyszabású kampányra készül

A Kívánság című filmmel kezdetét vette a Disney ünnepi kampánya.