Főoldal Filmek Mit nézzen egy gamer 2020-ban a moziban?
Filmek

Mit nézzen egy gamer 2020-ban a moziban?

Egyre inkább igyekszik Hollywood is kiszolgálni az egyre terebélyesedő videojátékos közönséget, így összeállítottunk egy ötös listát, hogy mire számíthatunk 2020-ban.

807
TOP 5 gamer

Egyre inkább igyekszik Hollywood is kiszolgálni az egyre terebélyesedő videojátékos közönséget, így összeállítottunk egy ötös listát, hogy mire számíthatunk 2020-ban.

A videojátékok egyre nagyobb teret hódítanak maguknak, egyre több helyen foglalkoznak velük és egyre nagyobb a népszerűségük. Valljuk be, Hollywood már egy ideje féltékeny erre az iparra, mivel kisebb befektetéssel képesek ezen a piacon egy hétvége alatt több pénzt termelni, mint amit valaha bármelyik szuperprodukciónak sikerült. 2020-ban találtunk annyi ilyen alkotást, amiből össze tudtunk állítani nektek egy ötös listát. Ezekre a filmekre lesz érdemes odafigyelned 2020-ban, ha szereted a videojátékokat.

TOP 5 olyan film, amit egy gamernek kötelező megnézni 2020-ban

5. Dűne – 2020.12.17.

Az ötödik helyre nagyon nehezen találtam meg a jelöltet, így egy kicsit belemagyarázós a dolog, viszont az tény, hogy a videojátékok műfajában egy teljes zsáner létrejötte alapszik Frank Herbert Dűne című regényén. Ezen adaptációból született az első igazi real-time stratégia (Dune), amiből később kialakult az évtizedeket átívelő, sikeres Command & Conquer széria. Az 1965-ös regényből már született egy filmes adaptáció még 1984-ben, mégpedig egy komoly 45 millió dolcsis költségvetésből, a zseniális David Lynch vezényletével. A tudományos-fantasztikus alkotás azonban sem anyagi, se pedig közönségsikert nem aratott, sőt még a kritikusok sem díjazták különösebben.

Lynch után most napjaink egyik zsenije, Denis Villeneuve kísérli meg a minőségi adaptálást és az olyan alkotásai után, mint a Sicario, az Érkezés vagy a káprázatos Szárnyas fejvadász 2049, minden esélye meg van annak, hogy ezúttal is egy remekművet kapunk a direktortól. A szereplőgárda is előre vetíti a közönségsikert, elvégre olyan csúcson lévő sztárok kaptak lehetőséget Timothée Chalamet és Rebecca Ferguson főszereplése mellett, mint Jason Momoa, Oscar Isaac, Dave Bautista, Stellan Skarsgård, Josh Brolin vagy Javier Bardem.

4. Sonic, a sündisznó – 2020.02.13.

Előrángatták a ’90-es évek nagy sztárját, hogy egy élőszereplős mozifilmben öregbítse hírnevét, amit mi nehezen tudunk elképzelni, de összekulcsolt kezekkel imádkozva reménykedünk abban, hogy nem lesz igazunk. Mario legnagyobb konkurense ezúttal filmvásznon próbál megbirkózni örökös ellenlábasával, Dr. Robotnyikkal, akit a napjainkra kicsit visszavonult, de zseniális komikus, Jim Carrey kelt életre. Reméljük nem egy újabb bugris szerepben láthatjuk újra, mert a 2014-se Dumb és Dumber is sokkal inkább volt kínos, mintsem szórakoztató.

A Paramount Pictures és a SEGA eléggé komolyan gondolta a projektet, elvégre közel 100 millió dollárt tolt alá és még az első irgalmatlanul negatív rajongói visszajelzések hatására Sonic külsejét is újra fazonírozták. Egyszerre lett humoros, vadító high-tech sci-fi akció és nem utolsósorban egy videojátékos mozi, a Sonic, a sündisznó. A teljes összhatás megvolt, a retró, a Sonic és SEGA rajongók mellett még az egyszerű mozinézők is élvezték az észvesztő kalandot. Nem ez lett 2020 legjobb akció sci-fi kalandja, de egy széles korosztályt megszólító családias, jó hangulatú, popcorn majszolós mozi kerekedett ki belőle.

3. Monster Hunter – 2020.09.03.

Az év második felében várható egy Capcom videojáték adaptáció, a Monster Hunter film verziója, amit egy kisebb családi vállalkozásnak is tekinthetnénk. A Resident Evilös Paul W. S. Anderson dirigálja majd a forgatást, és egyúttal az asszonyt is, ugyanis a főszerepben az egyre korosodó, de még mindig dögös amazon, Milla Jovovich igyekszik hatalmas szörnyeket levadászni.

A történet nem tűnik a legacélosabbnak, már csak abban reménykedünk, hogy nem lesz SZÖRNYen rossz. Egy átjárón keresztül küldünk egy ENSZ katonai csapatot egy idegen világba, amit hatalmas szörnyek uralnak. A csapatot vezető Natalie Artemis (Milla Jovovich) küldetése rendkívül egyszerű, a portál bezárásával meg kell mentenie a világunkat a szörnyektől. Ehhez pedig egyetlen út vezet, meg kell tanulniuk a szörnyek ellen leghatékonyabban harcolni és a maradványaikból hatalmas fegyvereket alkotni.

2. Talpig fegyverben – 2020.03.05.

Minden akcióra szomjas videojáték rajongó élvezni fogja az új-zélandi-német koprodukcióban készülő elmeroggyant, de annál izgibb és egyben még finoman pikírt társadalomkritikát is villantó Talpig fegyverben-t. Egyszerre szól majd be a kockáknak, kritizálja a napjainkban jellemző fogyasztói igényeket és görbe tükröt állít a nagyvállalatok, a műsorgyártóknak és a média cégeknek, akik a nézettség orientált, az embereket kihasználó, hulladék műsorokkal butító hozzáállásukkal uralják a piacot (az RTL Klubbos Való Világ meg van?).

A Daniel Radcliffe által megformált hétköznapi panelkatona egy nap arra ébred, hogy bizony bele került kedvenc játékába, a Skizmbe, amit minden nap követ, és ami egyfajta halálos reality. A kezéhez szögezett pisztolyokkal rákényszerül pizsiben és szőrös maci papucsban a menekülésre, majd pedig a szabályok elsajátítására és az életének a megmentésére, vagy a játék legjobbjává válásra. Legfőbb ellenlábasát a dögös Samara Weaving alakítja, a rendezést pedig Jason Lei Howden vállalta, aki 2016-ban rendezett először komolyabb mozit, az amúgy annyira nem is rosszul sikerült Halál Metált (Deathgasm).

1. Free Guy – 2020.07.02.

Az év kocka moziját az a Ryan Reynolds szállítja, aki maga is egy őrült kocka és nem mellesleg a Deadpoolt is neki köszönhetjük. Az általa megformált karakter egy Grand Theft Auto szerű, nyílt világú akciójáték NPC-jének, azaz nem játékos karakterének életét éli. Banki alkalmazottként minden nap megaláztatások sorozatán megy keresztül, amit a játékos bankrablók vagy az utcákon harcolók követnek el rajta, de egy napon öntudatra ébred és fellázad a rendszer ellen.

A rendezésért Shawn Levy felelt, aki korábban olyan vígjátékokat tett le az asztalra, mint az Éjszaka a múzeumban-t, a Rózsaszín párducot, a Tucatjával olcsóbbat vagy a Szakítópróbát. Remélhetőleg Reynoldsal az oldalán összehozzák a leglazább, legpofátlanabb és egyben legtökösebb akció-vígjáték mozit, ami a nyár legnagyobb királysága lehet. Azt említettük már, hogy Taika Waititi is feltűnik egy kisebb szerepben, meg Channing Tatum is? Gondolom, érződik a hasonlóság mindenki számára a Guns Akimboval kapcsolatosan, de annyi baj legyen, győzzön a jobbik.

Szerző
Ragács András

Az operatőr / vágó szakmám mellett elképzelhetetlen mennyiségben fogyasztanám a videojátékokat, filmeket és sorozatokat. A munkám mellett azonban a családomra és a GameTeVe csatornámra sem jut elegendő idő.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Knuckles
Előzetesek

A Knuckles előzetesével bővül a Sonic filmes univerzuma

Őrületes kalandnak ígérkezik Knuckles szólóküldetése.

Dűne: Második Rész
Filmek

Kiszivároghatott a Dűne: Második Rész játékideje, de ez még nem a végső vágás

Popcornból és kólából be kell táraznunk a Dűne folytatására, csak bírjuk pisaszünet...