Főoldal Filmek Kiszivároghatott a Dűne: Második Rész játékideje, de ez még nem a végső vágás
Filmek

Kiszivároghatott a Dűne: Második Rész játékideje, de ez még nem a végső vágás

Popcornból és kólából be kell táraznunk a Dűne folytatására, csak bírjuk pisaszünet nélkül a filmet.

18
Dűne: Második Rész

Denis Villeneuve várva várt Dűne folytatásának bemutatója már itt van a kanyarban, alig néhány hónap választ el bennünket a premiertől, és a tervek szerint ez még nem a vég. Paul Atreides herceg története folytatódik, ahogy arról egy korábbi cikkünkben beszámoltunk. A második részhez kaptunk egy grandiózus előzetest, amiben a legfőbb karaktereket sorra vehettük, most pedig egy jelentés arról számolt be, hogy jócskán elidőzünk majd Arrikis homokdűnéin.

Ha hihetünk a pletykának, akkor a Dűne: Második Rész játékideje jelenlegi formában több mint három óra; mindez a World of Reel új jelentéséből derül ki, amely szerint Denis Villeneuve rendező legújabb filmje egészen pontosan 3 óra és 15 perc hosszú lesz, feltéve, hogy nem vágják meg jobban a filmet. Még nagyon sok van hátra a premierig, bőven változhat a film hossza, de arra nem fogadnánk, hogy hosszú perceket kivágnának belőle, szóval feltankolva kell majd beülnünk a lezárásra. Összehasonlításképpen a két éve bemutatott első Dűne 2 óra 35 perces volt.

A távoli jövőben, a bolygóközi királyságok korában játszódó történetben két nagyhatalmú uralkodóház harcol az Arrakis bolygó feletti hatalomért, mert az ismert univerzumban egyedül az itteni végtelen sivatagban bányászható az a fűszer, amely lehetővé teszi a csillagközi utazást. A Harkonnenek ura kiirtatta az Atreides családot. De Paul Atreides herceg (Timothée Chalamet) megmenekült: a pusztaságban bujkál egy titokzatos, nomád nép, a fremenek között, ahol megismerkedik egy lánnyal, Csanival (Zendaya). Az a sorsa, hogy bosszút álljon a családjáért, háborúba vezesse a hozzá hű seregeket. Döntenie kell, hogy élete nagy szerelmét választja-e, vagy beteljesíti a végzetét.
Az univerzum sorsa múlik azon, hogy mit határoz: végül olyan útra lép, amely megváltoztathatja azt a szörnyű jövőt, amelyet egyedül ő lát előre.

Dűne első és második része Frank Herbert sci-fi regénye alapján készül. Az első film azzal ér véget, hogy Paul Atreides és Jessica végre egyesült a Fremenek családjával. A folytatásban visszatérnek az első rész sztárjai, köztük például Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Josh Brolin és még sokan mások.

Dűne: Második Rész 2023. november 2-án kerül a mozikba.

Dűne 2.
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Mosolyogj
Filmek

Kitűzték a Mosolyogj folytatásának bemutatódátumát

2022 egyik legjövedelmezőbb filmje volt a Mosolyogj, és hamarosan jön a folytatás...

WGA
Filmek

Pénteken eredménytelenül zárultak a tárgyalások a stúdióvezetők és a WGA között

Továbbra sincs megállapodás a nagy stúdiók és a WGA között, folytatódik a...

Guillermo del Toro
Filmek

Guillermo del Toro megerősítette, hogy dolgozott egy Star Wars-filmen

Az Oscar-díjas rendező Star Wars-filmen dolgozott, és három szóban még azt is...

Marvelek
Filmek

A Marvelek költségvetése állítólag jóval több, mint amiről eredetileg beszéltek

Nia DaCosta nyilatkozata után úgy tűnt, a Marvelek lehet a stúdió legolcsóbb...