Főoldal Filmek Kiszivároghatott a Dűne: Második Rész játékideje, de ez még nem a végső vágás
Filmek

Kiszivároghatott a Dűne: Második Rész játékideje, de ez még nem a végső vágás

Popcornból és kólából be kell táraznunk a Dűne folytatására, csak bírjuk pisaszünet nélkül a filmet.

160
Dűne: Második Rész
Forrás: Warner Bros.

Denis Villeneuve várva várt Dűne folytatásának bemutatója már itt van a kanyarban, alig néhány hónap választ el bennünket a premiertől, és a tervek szerint ez még nem a vég. Paul Atreides herceg története folytatódik, ahogy arról egy korábbi cikkünkben beszámoltunk. A második részhez kaptunk egy grandiózus előzetest, amiben a legfőbb karaktereket sorra vehettük, most pedig egy jelentés arról számolt be, hogy jócskán elidőzünk majd Arrikis homokdűnéin.

Ha hihetünk a pletykának, akkor a Dűne: Második Rész játékideje jelenlegi formában több mint három óra; mindez a World of Reel új jelentéséből derül ki, amely szerint Denis Villeneuve rendező legújabb filmje egészen pontosan 3 óra és 15 perc hosszú lesz, feltéve, hogy nem vágják meg jobban a filmet. Még nagyon sok van hátra a premierig, bőven változhat a film hossza, de arra nem fogadnánk, hogy hosszú perceket kivágnának belőle, szóval feltankolva kell majd beülnünk a lezárásra. Összehasonlításképpen a két éve bemutatott első Dűne 2 óra 35 perces volt.

A távoli jövőben, a bolygóközi királyságok korában játszódó történetben két nagyhatalmú uralkodóház harcol az Arrakis bolygó feletti hatalomért, mert az ismert univerzumban egyedül az itteni végtelen sivatagban bányászható az a fűszer, amely lehetővé teszi a csillagközi utazást. A Harkonnenek ura kiirtatta az Atreides családot. De Paul Atreides herceg (Timothée Chalamet) megmenekült: a pusztaságban bujkál egy titokzatos, nomád nép, a fremenek között, ahol megismerkedik egy lánnyal, Csanival (Zendaya). Az a sorsa, hogy bosszút álljon a családjáért, háborúba vezesse a hozzá hű seregeket. Döntenie kell, hogy élete nagy szerelmét választja-e, vagy beteljesíti a végzetét.
Az univerzum sorsa múlik azon, hogy mit határoz: végül olyan útra lép, amely megváltoztathatja azt a szörnyű jövőt, amelyet egyedül ő lát előre.

Dűne első és második része Frank Herbert sci-fi regénye alapján készül. Az első film azzal ér véget, hogy Paul Atreides és Jessica végre egyesült a Fremenek családjával. A folytatásban visszatérnek az első rész sztárjai, köztük például Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Josh Brolin és még sokan mások.

Dűne: Második Rész 2023. november 2-án kerül a mozikba.

Dűne 2.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Dűne: Második Rész
Filmek

A legnagyobb eltérés a Dűne: Második rész és a regény között

A Dűne: Második rész hű maradt Frank Herbert regényéhez, de egy ponton...

Dűne: Második rész
BREAKINGFilmkritikák

Dűne: Második rész kritika

Mint a Messiást, úgy vártuk a Dűne: Második részt, de megérte!