Főoldal Előzetesek A Dűne: Második Rész új, epikus előzetesében bemutatkozott Christopher Walken császárja
ElőzetesekBREAKING

A Dűne: Második Rész új, epikus előzetesében bemutatkozott Christopher Walken császárja

Grandiózus finálét ígér a Dűne: Második Rész új előzetese.

177

A Warner Bros. kiadta a Dűne második részének második előzetesét. A Legendary Pictures-szel közösen készített folytatás idén novemberben kerül a mozikba, az első rész hatalmas kasszasikerét követően. A film ott folytatja, ahol az Oscar-díjas első film abbahagyta, és a Dűne világát fogja kibővíteni, miközben az első film néhány elvarratlan szálát is elvarrja… és remélhetőleg talál egy kis időt arra is, hogy a karakterekre is koncentráljon.

Denis Villeneuve rendező “háborús epikus akciófilmként” jellemezte készülő filmjét, hozzátéve, hogy azt is feladatának tekintette, hogy Paul Atreides (Timothée Chalamet) és Chani (Zendaya) szerelmi történetét állítsa a középpontba.

“Nagyon emberi filmet akartam készíteni, nagyon közel a karakterekhez, a film terjedelme ellenére” – mondta Villeneuve. “Folyton azt mondogattam a stábomnak: ‘A legfontosabb dolog az a szikra, az a kapcsolat a két karakter között’. Ha ezt nem tudjuk megragadni, ha ez nem jelenik meg a vásznon, akkor nincs film. A történet epicentruma ez a kapcsolat.”

A Dűne: Második Rész előzetesében a főszereplők mellett most először láthatjuk Christopher Walken császárját. Walken játssza Shaddam IV-et – a császárt és a Corrino-ház fejét. A császár felelős azért, hogy Paul apja, Leto Atreides herceg (Oscar Isaac) átadja az Arrakis bolygó feletti uralmat – lényegében csapdát állít az Atreides-háznak, mivel fenyegetve érzi magát a herceg és annak növekvő népszerűsége miatt. Eredetileg José Ferrer alakította a császárt David Lynch 1984-es Dűne-adaptációjában.

“Intézkedjetek ezzel a prófétával” – mondja Shaddam IV az előzetesben… és úgy is lesz. Az Atreides és Harkonnen közötti háború lángjait szítva a császár egyértelműen a végjátékot tartja szem előtt. Ami ezután következik, az egy totális háború Paul, a Fremenek és a Harkonnen-ház erői között, miközben az Arrakisért folytatott harc véres véget ér.

A távoli jövőben, a bolygóközi királyságok korában játszódó történetben két nagyhatalmú uralkodóház harcol az Arrakis bolygó feletti hatalomért, mert az ismert univerzumban egyedül az itteni végtelen sivatagban bányászható az a fűszer, amely lehetővé teszi a csillagközi utazást. A Harkonnenek ura kiírtatta az Atreides családot. De Paul Atreides herceg (Timothée Chalamet) megmenekült: a pusztaságban bujkál egy titokzatos, nomád nép, a fremenek között, ahol megismerkedik egy lánnyal, Chanival (Zendaya). Az a sorsa, hogy bosszút álljon a családjáért, háborúba vezesse a hozzá hű seregeket. Döntenie kell, hogy élete nagy szerelmét választja-e, vagy beteljesíti a végzetét. Az univerzum sorsa múlik azon, hogy mit határoz: és végül olyan útra lép, amely megváltoztathatja azt a szörnyű jövőt, amelyet egyedül ő lát előre.

A Dűne: Második Rész 2023. november 2-án kerül a mozikba.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Dűne: Második rész
Filmek

A Max bejelentette, mikortól streamelhető a Dűne: Második rész

Napokon belül elérhető lesz a Dűne: Második rész streamingen.

Dűne: Második Rész
Filmek

A Dűne: Második rész az egyik legbriliánsabb sci-fi film, amit Steven Spielberg valaha látott

Steven Spielberg kijelentésével sokan egyetértenek, hogy a Dűne: Második rész észbontó.