Főoldal Filmek A Dűne messiása adaptációjával érhet véget Denis Villeneuve Dűne trilógiája
Filmek

A Dűne messiása adaptációjával érhet véget Denis Villeneuve Dűne trilógiája

A Dűne: Második Résszel még nem ér véget a saga, adaptálhatják a második könyvet is.

159
Dűne: Második Rész
Forrás: Warner Bros.

Tegnap mutatták be a várva várt Dűne: Második Rész legújabb előzetesét. A könyvsorozat rajongói jól tudják, hogy a Timothée Chalamet által alakított Paul Atreides története túlmutat az első könyv adaptációján. A Deadline megerősítette, hogy Denis Villeneuve rendező látványos módon kívánja lezárni a Dűne-trilógiát, befejezésként pedig Frank Herbert A Dűne messiása című könyvét szeretné adaptálni.

A harmadik rész a saga folytatása lesz, és várhatóan Villeneuve és Jon Spaihts dolgozik majd a forgatókönyvön. Bár a stúdió hivatalosan még nem jelentette be, hogy aktívan dolgoznának a harmadik részen, ám többen biztosra veszik, hogy csak idő kérdése, erre mikor kerül sor. Természetesen nem ez az első alkalom, hogy az említett könyvet adaptálják a filmvászonra: a 2003-as Children of Dune című minisorozat nagyrészt a regényből merített.

Természetesen sok múlik majd azon, hogy az ősszel mozikba kerülő Dűne: Második Rész hogyan teljesít a kasszáknál, sikerül-e megismételni az első rész sikerét bevételben és kritikákban. Az első rész finoman szólva is kasszát robbantott, és mindezt úgy, hogy a világjárvány kellős közepén mutatták be, amikor sok mozi még nem nyitotta meg kapuit a nézők előtt.

A Dűne: Második Rész rögtön az első film befejezése után veszi fel a fonalat, és Frank Herbert 1965-ben megjelent, nagyra becsült regényének adaptációjával egy lebilincselő utazásra indul. A cselekmény szinopszisából kiderül, hogy Paul Atreides szövetkezik Chanival (akit Zendaya alakít) és a Fremenekkel, hogy közös erővel megtorolják a császárt és azokat, akik az életükre törtek. Miután megpillantja az előtte álló szörnyű jövőt, Atreides minden erejét és elszántságát latba veti, hogy megakadályozza a közelgő katasztrófát.

Dűne 2.
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Dűne: Második rész
Filmek

A Dűne: A messiás adaptálása után leáll Denis Villeneuve

Csalódást okoz majd a rajongóknak Denis Villeneuve, ugyanis a Dűne: A messiás...