Főoldal Sorozatok Michelle Yeoh szerepelhet a Szárnyas fejvadász 2099 sorozatban
Sorozatok

Michelle Yeoh szerepelhet a Szárnyas fejvadász 2099 sorozatban

Az Oscar-díjas színésznő lehet az Amazon Prime új cyberpunk sorozatának főszereplője.

361
Szárnyas fejvadász 2049

2022-ben jelentették be hivatalosan, hogy az Amazon Prime Video streamingjére készül a Szárnyas fejvadász 2099 (Blade Runner 2099) című új élőszereplős széria. A sorozat producere, az eredeti Szárnyas fejvadász film rendezője Ridley Scott, a showrunner Silka Luisa lesz és a címéből adódóan ötven évvel a legutóbbi film, a Szárnyas fejvadász 2049 után játszódik majd. A sorozat történetéről és karaktereiről akkor semmit nem árultak el, azonban a legújabb pletykák szerint a Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendájának sztárja, Michelle Yeoh kaphatta meg a főszerepet.

A hírt Daniel Ritchman, scooper és iparági bennfentes osztotta meg Patreon fiókján május 7-én. A scoop szerint Michelle Yeoh egy új szárnyas fejvadászt alakíthat a sorozatban, aki egy összeesküvés kereszttüzébe kerül, feltehetően szökésben lévő replikánsok megmentésével. Ritchman egy szinopszist is megosztott a fiókján, amely a következőképen szólt.

A 2099-es Los Angelesben Cora egész életét menekülésben élte le, egy kaméleon, aki számos identitást kénytelen volt felvenni. Hogy biztosítsa bátyja stabil jövőjét, felvesz egy utolsó személyazonosságot, és kénytelen Olwen (a legjobb tippünk Yeoh karakterére), egy szárnyas fejvadász társául szegődni, aki életének végével néz szembe. Kettejüket belerángatják egy egyre szélesedő összeesküvésbe, amely egzisztenciális fenyegetést jelent az újjászületésért küzdő városra.

Daniel Ritchman

Szögezzük le, hogy a fentieket és Yeoh szereplését hivatalosan még nem erősítették meg, így kezeljük őket pletykaként, nagy fenntartásokkal. A hatvanegy éves kínai származású, maláj születésű Yeoh ismertségét A holnap markában című James Bond film, illetve Ang Lee filmklasszikusának, a Tigris és sárkánynak köszönheti. A színésznő és táncos jártas a harcművészetekben, amelyet megannyi filmekben mutatott. Olyan produkciókból lehet ismert, mint Egy gésa emlékiratai, a Kőgazdag ázsiaiak, a Szeánsz Velencében, illetve a Marvel Moziverzum Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája is. A Filmakadémia a Minden, mindenhol, mindenkor című sci-fi-akció filmért Oscar-díjjal jutalmazta a színésznőt. Yeoh igencsak elfoglalt mostanában, hiszen nemrég fejezte be a munkálatokat a Star Trek: Discovery sorozatnál és a közelgő spin-off, a Star Trek: Section 31-ben is szerepelni fog. Továbbá szintén felbukkan majd a Wicked című filmben és James Cameron Avatar filmjeinek 3-4-5. részében is.

Shang-chi Michelle Yeoh
Forrás: Disney

A Szárnyas fejvadász első részét 1982-ben mutatták be Scott rendezésében Harrison Forddal a főszerepben, amely Philip K. Dick Álmodnak-e az androidok elektronikus bárányokkal? című sci-fi novellája alapján készült. A film akkor megbukott a mozipénztáraknál, de kultikus státuszt ért el a rajongók között, nem mellesleg a cyberpunk műfaj alapköve is lett. A folytatás 2017-ben érkezett Denis Villeneuve rendezésében Szárnyas fejvadász 2049 címen Ryan Gosling és Harrison Ford főszereplésével. A második rész szintén alulteljesített a mozikban, azonban a franchise-t ápoló Alcon Entertainment és maga Scott sem mondott le a szériáról, vannak még ötleteik a folytatásra. A sorozat kiváló formátum lenne arra, hogy a Szárnyas fejvadász univerzumát kibővítsék. A Blade Runner: Black Lotus című animációs sorozat már bebizonyította, hogy a Szárnyas fejvadász jól működik a kisképernyőn is. A Szárnyas fejvadász 2049 úgy ért véget, hogy a Gosling alakította K feláldozta magát, hogy Rick Deckard (Harrison Ford) és eltitkolt replikáns lánya, Dr. Ana Stelline megmeneküljenek Niander Wallace-tól. Egyúttal egy lehetséges replikáns lázadást is felvezetett a film, amely alapjaiban változtathatja meg a Földön az emberek és replikánsok viszonyát. A sorozat ötven évvel később veszi fel a fonalat, így izgalmas lehetőségeket nyújt, hogy tovább meséljék a szárnyas fejvadászok és replikánsok történetét ebben a disztópikus jövőben. A franchise nem csak sorozattal, hanem képregényekkel és egy Blade Runner 2033: Labyrinth című videójátékkal is bővül.

Szárnyas fejvadász 2049
Forrás: Sony Pictures Releasing
Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Blade Runner 2049
Sorozatok

Az Eufória sztárja is csatlakozik a Szárnyas fejvadász 2099 sorozathoz

Újabb színésszel bővült az Amazon Prime Video készülő cyberpunk sorozata.

Like a Dragon: Yakuza
Sorozatok

Még idén érkezik a Like a Dragon: Yakuza élőszereplős feldolgozása

A népszerű japán Yakuza-akciószéria lesz a stúdió következő feldolgozása.