Főoldal BREAKING Új Szárnyas fejvadász videójáték készül
BREAKINGJátékok

Új Szárnyas fejvadász videójáték készül

Blade Runner 2033: Labyrinth címen fejleszti az Annapurna Interactive.

161
Blade Runner 2033: Labyrinth

Június 29-én rendezték meg az Annapurna Interactive Showcaset, ahol leleplezték a Blade Runner 2033: Labyrinth címen készülő új játékot, amely az Annapurna első saját belső fejlesztésű videójátéka lesz. A bejelentés mellé egy CGI előzetest is kaptunk, amely tökéletesen idézi meg Ridley Scott 1982-es klasszikusát, a Szárnyas fejvadászt. A film nem csak a cyberpunk műfajának alapjait fektette le, hanem számos későbbi művet is inspirált. A folytatása 2017-ben érkezett Szárnyas fejvadász 2049 címen és azóta reneszánszát éli a franchise, hiszen számos képregény, kisfilm és animációs sorozat is bővítette az univerzumot. Scott pedig már készül egy új élőszereplős sorozattal is Blade Runner 2099 címen.

Videójátékos frontos azonban meglehetősen elhanyagolt volt, tekintve, hogy a legutóbbi játék 1997-ben jelent meg a néhai Westwood csapatától. Ez egy point & click kalandjáték volt és úgy tűnik a Blade Runner 2033: Labyrinth ezt a stílust követi majd. A játékrendező Chelsea Hash, aki korábban a Solar Ash és a What Remains of Edith Finch című játékokon dolgozott az Annapurnánál.

Blader Runner 2033 Labyrinth

Ugyan az előzetesből nem sok derült ki, de apró információkat már kaptunk a játék történetéről. A cselekmény a két mozifilm között fog játszódni egy évvel a Blade Runner: Black Lotus animációs sorozat eseményei után. A játék arra keresi majd a választ, hogy

Mit csinál egy Szárnyas fejvadász, ha nincsenek már replikánsok, akikre vadászhatna?

Akik látták a filmeket és a kiegészítő műveket, azok tudják, hogy a 2022-es Black Out vagyis a nagy áramszünet után a replikánsok gyártását betiltották a Földön. A Black Lotusból kiderült, hogy Niander Wallace, – aki átvette a Tyrell vállalat maradványait – titokban új replikánsok gyártásába kezdett, ám ez ekkor még gyerekcipőben járt, csak 2036-ra készültek el új Nexus 9-es modelljei. Így 2033-ban még nincsenek kész az új replikánsok, a korábbi és túlélő Nexus 8-asoknak pedig bujkálniuk kell.

Az előzetes egy ismeretlen főszereplőt mutat, aki egy volt Szárnyas fejvadász lehetett a Los Angeles-i rendőrségnél. A munkanélküli nyomozó egy henger alakú „emlék gömböt” manipulál, hasonlót ahhoz, mint amilyet Dr. Ana Stelline emlékkészítő is használt a Szárnyas fejvadász 2049-ben. Megpillantjuk a karaktert, aki különböző emlékhelyszínek között ugrál, amelyek összemosódnak. A szemfülesek észrevehetnek egy Project Pyramid feliratot is, amely a Tyrell vállalat ikonikus főhadiszállására utal.

A játék már látható a Steam felületét, várhatóan PC-re és konzolokra érkezik, megjelenési dátuma még nem ismert.

Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Szárnyas fejvadász
Sorozatok

Ridley Scott egy élőszereplős Szárnyas fejvadász sorozaton dolgozik

Ridley Scott mindig váratlan dolgot húz elő a kalapjából.

Játékok

Jövőre lesz csak 12 perced

Az izgalmas projekt megjelenése is csúszik.