x
Close


Közelgő események

Filmek

Matt Reeves több A majmok bolygója filmet rendezne

Matt Reeves elárulta, hogy szívesen rendezne még filmeket az új A majmok bolygója franchiseban.

Matt Reeves több A majmok bolygója filmet rendezne
  • Publishedjúlius 12, 2017

Matt Reeves elárulta, hogy szívesen rendezne még filmeket az új A majmok bolygója franchiseban.

Matt Reeves rendező hamarosan The Batmanre cseréli A majmok bolygója: Háborút, hiszen ő váltotta Ben Afflecket a székben, de most megosztott pár gondolatot arról, hogy a jövőben további filmek készülhetnek az előzménytrilógiához, hogy csökkenjen az új és eredeti filmek közötti szakadék.

Fandango interjújából kiderül, hogy Reeves nagyobb szerepet szánna ezeknek az előzményfilmeknek, mintsem, hogy rebootot készítsenek a ’68-as sci-fi klasszikusból:

Én úgy értelmezem ezeket a filmeket, hogy eszméjük gyanánt haladjunk az eredetiek felé. Ami érdekel és ami miatt izgatott vagyok az az út, ami az eredeti filmekhez vezet; ugyanis a történet többé már nem arról szól, hogy mi lesz – tudjuk mi történik – A majmok bolygójává válik. De az egyes filmekben bemutatott világ különbözik attól, amit megismertünk ’68-ban, így lehetőség nyílik arra, hogy megmagyarázzuk, hogyan jutunk oda, és lehetőség válik arra, hogy tükröt tartsunk az emberek belsőjének. Igazándiból amikor a majmok énjét nézzük, akkor magunkat látjuk tükröződni ezekben a majmokban, ezért azonosítanak minket velük.

De ezen túlmenően Reeves azt is elárulta, hogy szívesen kutatná hamvaiból felemelkedett majmok civilizációját – valami olyat, amit kapizsgálni kezdtek az új karakterrel A majmok bolygója: Háborúban:

Mikor Mark Bomback társíróval közösen kitaláltuk Rossz majom szereplőt a Háborúban, ami utalás volt arra, hogy más majmok is léteznek a világon, akikről Cézár és kolóniája mit sem tudott eddig, és akiknek semmi előnye nem származott volna abból, hogy Cézárral az élen vagy azon értékek nélkül kell élni, amiket egy kolónia biztosít. Ezek a jövőben játszódó konfliktusok epikusan vezetnek minket a ’68-as filmhez anélkül, hogy valaha is szükségét éreznénk eljutni odáig, vagy viszályok lennének a majmok között, nem csak emberek és majmok között. Több izgalmas történetem is van, és szeretném ezeket elmesélni.

A majmok bolygója: Háború bemutatója július 14-én lesz, de írott kritikánkat már megtaláljátok az oldalon.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.