Főoldal BREAKING Csúnyán eltolták a The Batman Part II bemutatóját
BREAKINGFilmek

Csúnyán eltolták a The Batman Part II bemutatóját

A Batman folytatása eredetileg 2025 őszén jött volna ki a mozikban.

309
The Batman
Forrás: Warner Bros.

A Batman második rész bemutatója egy másik, távolabbi időpontra repült a Warner Bros. megjelenési ütemtervében. A Robert Pattinson főszereplésével bemutatott első film folytatását eredetileg már jövőre bemutatták volna a mozikban, de egy évvel később, csak 2026. október 2-án kerül a mozikba.

A stúdió naptárában több változás is történt kedden: a The Batman Part II mellett a Warner Bros. módosította Barry Levinson Alto Nights című gengszterfilmjének premierjét is, mely 2024. november 24-ről 2025. március 21-ére csúszik, míg Paul Thomas Anderson cím nélküli sztárfilmje 2025. augusztus végi megjelenési dátumot kapott. Nem mondott le a dátumról teljesen a stúdió, és egy másik közleményben bejelentették, hogy a Maggie Gyllenhaal által forgatott The Bride! lép a Sötét lovag helyére.

Matt Reeves nagysikerű Batman folytatását a CinemaConon jelentették be 2022 áprilisában. Ugyanezen év augusztusában Mattson Tomlin érkezett a projektre Matt Reeves mellé, hogy közösen dolgozzák ki a forgatókönyvet. 2023 januárjának végén pedig a DC Studios frissen kinevezett vezetői, James Gunn és Peter Safran bejelentették a DC Univerzum mellett, hogy a Batman 2. része 2025. október 3-án érkezik. A DC Studios egyelőre nem kommentálta a hírt, hogy miért kellett elhalasztani a premiert.

A Batman a pandémia után a második legjobb nyitását produkálta 134 millió dolláros amerikai bevételével, és 770,3 millió dolláros globális bevételre tett szert. Egy új franchise kezdetét jelentette Pattinsőn főszereplésével bemutatott film: a Colin Farrell által játszott Pingvin hamarosan saját sorozatot kap, emellett Reeves pedig egy Arkham Asylumra koncentráló sorozatot fejleszti, amely egy korábbi, a gothami rendőrségre összpontosító sorozat ötletéből nőtte ki magát.

Pattinson és Farrell és mások mellett Zoë Kravitz mint Macskanő, Paul Dano mint Rébusz és Andy Serkis mint Alfred is helyet kapott, továbbá Barry Keoghan is feltűnt rövid jelenetben a film végén Joker szerepében.

Batman
Forrás: Warner Bros.
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Milly Alcock
Filmek

Megvan, mikor láthatjuk Milly Alcock Supergirl-filmjét a mozikban

Kitűzték a Supergirl: Woman of Tomorrow bemutatóját.

Superman
BREAKINGFilmek

James Gunn megmutatta Superman teljes jelmezét

A kép alapján tökéletes Superman lesz David Corenswet.

Joker: Kétszemélyes téboly
Előzetesek

Magyar szinkronnal is észvesztő lett a Joker: Kétszemélyes téboly előzetese

Úrrá lesz az őrület a Joker: Kétszemélyes téboly nagy előzetesében.