Főoldal Filmek Margot Robbie hosszú hallgatás után végre megtörte a csendet, és elárulta, mit gondol Lady Gaga beválogatásáról a Joker 2-be
Filmek

Margot Robbie hosszú hallgatás után végre megtörte a csendet, és elárulta, mit gondol Lady Gaga beválogatásáról a Joker 2-be

Harley Quinn hamarosan visszatér, igaz ezt most Lady Gaga formálja meg.

639
Harley Quinn
Forrás: Warner Bros.

Harley Quinn először hivatalosan a 2016-os Öngyilkos osztagban ugrott át a képregényekből az élőszereplős filmbe, ahol Margot Robbie alakította Joker barátnőjét. A színésznő a 2020-as Ragadozó madarak című önálló filmben visszatért, majd a 2021-es The Suicide Squad – Az Öngyilkos osztag című filmben újra eljátszotta a szerepet.

A karakter hamarosan visszatér a filmvászonra, de ezúttal valaki más játssza majd. Nyáron jelentették be a Joker folytatását, amiben a címszereplő bohóc mellett Harley Quinn is feltűnik, igaz nem Margot Robbie alakításában, hanem az énekes Lady Gaga alakításában. A szereposztással kapcsolatban eddig nem beszélt Robbie, most azonban elárulta, mit gondol a nagy hírről.

James Gunn nemrég megerősítette, hogy Robbie valamikor a jövőben visszatér a DC Extended Universe-be Harley Quinnként, szóval nem kell temetni a karaktert, de addig is, nézzük, miként vélekedik a másik DC-filmről. A 2019-es nagysikerű film folytatását sokáig titkolták, majd nyáron Todd Phillips bejelentette a második részt. Ez a film bizonyos értelemben független a DC Moziverzumtól, így történhet meg, hogy Harley Quinnt valaki más játszhatja el a készülő filmben, vagyis nem beszélhetünk újraosztásról vagy cseréről.

Annak ellenére, hogy a bulvársajtóban hallhattuk, hogy a színésznő nem túlságosan örül annak, hogy Gaga kapta meg a szerepet, Robbie az MTV-nek adott interjújában ennek ellenkezőjéről beszélt. A színésznő izgatott a hírtől. Harley Quinn szerepéről úgy tartja, hogy James Bondhoz vagy nem máshoz, mint Batmanhez hasonlóan lehet színészről színészre adni, ugyanakkor kitért rá, hogy nem sok ilyen női szerep van.

Ez annyira boldoggá tesz, mert már a kezdetektől fogva azt mondtam, hogy minden vágyam az, hogy Harley Quinn egy ilyen karakter legyen, ahogyan Macbeth vagy Batman is mindig nagy színészről nagy színészre száll.

Ez olyan, mintha valaki eljátszaná a saját Batmanjét, vagy valaki eljátszaná a saját Macbethjét. Úgy érzem, hogy nem túl sok ilyen női karakter van – I. Erzsébet királynő, de azon túl, amit én is megkaptam, ami megtiszteltetés volt számomra. Úgy éreztem, hogy “Hűha! Cate Blanchett eljátszotta I. Erzsébet királynőt, most én is eljátszhatom”. Megtiszteltetés, hogy elég erős alapot építettem ahhoz, hogy Harley egy olyan karakter legyen, akit más színészek is eljátszhatnak. És szerintem valami hihetetlenül jót fog vele alkotni.

Margot Robbie

Mindenesetre érdekes lesz látni, hogy Gaga karaktere mennyiben különbözik Robbie-étól. Nagyon keveset tudunk a folytatásról, mindössze annyit, hogy nagy része az Arkham Asylum Elmegyógyintézetben játszódik majd, és Lady Gaga szereplése megerősítheti a sokat emlegetett zenei elemeket. A Weekly Planet Podcast készítői arról beszélgettek az egyik műsorban, hogy Lady Gaga Harley Quinnje nagyobb szerepet kap, mint eredetileg gondoltuk, a történet teljes egészében az ő szemszögéből játszódik majd. Úgy tűnik, itt jönnek a képbe a dal- és táncszámok, mivel Harley a “Jokerrel való kapcsolatát” zenei jeleneteken keresztül szemléli. Természetesen a “Folie à Deux” cím azt sugallja, hogy Fleck is osztozni fog ezekben a téveszmékben.

Joker: Folie À Deux 2024. október 4-én kerül a mozikba.

Harley Quinn
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...