x
Close


Közelgő események

Filmek

Márciusban érkezik a Kincsem

Végre premierdátumot kapott a hazai filmipar egyik legnagyobb alkotása, a Kincsem.

Márciusban érkezik a Kincsem
  • Publishedszeptember 8, 2016

Végre premierdátumot kapott a hazai filmipar egyik legnagyobb alkotása, a Kincsem.

A film hazai forgalmazója, és partnere, a Fórum Hungary számolt be a hírről. A Kincsem mozi főszerepében Petrik Andreát és Nagy Ervint láthatjuk majd. Hazai viszonylatban még soha nem költöttek ennyi pénzt egy filmre, mérföldkőhöz érkezett a magyar filmipar, és bátran jelenthetjük ki, hogy Herendi Gábor rendező legnagyobb alkotása lesz a Kincsem. A film a magyar versenyló történetét fogja feldolgozni.

72 naposra tervezték a forgatást, mely során több száz stábtaggal forgattak, a hírek szerint volt olyan alkalom, hogy hatszáz fős stábbal dolgoztak egy jeleneten. Szó szerint nem spóroltak semmivel sem, még számítógépes effekteket is bevetnek majd az utómunkákban, csak hogy pazar élményben legyen részünk – reméljük, hogy tátva marad a szánk. A munkák jelenleg is tartanak, hiszen 8 hónaposra tervezték a film végső finomítását, hogy tökéletesen vissza tudja adni a korabeli Budapest, Bécs és Berlin város hangulatát a vásznon.

A film főbb szerepeiben Nagy Ervint, Petrik Andreát, Gáspár Tibort, Keresztes Tamást és Gyabronka Józsefet láthatjuk, a további szerepekben pedig mások mellett Kovács Lehel, Rátóti Zoltán, Balsai Móni, Makranczi Zalán, Scherer Péter és Papp János tűnik fel. A forgatókönyvet Herendi és Hegedűs Bálint (Liza, a rókatündér; Parkoló) közösen jegyzi, a film producerei Hutlassa Tamás (A miniszter félrelép, Kontroll, Hurok) és Herendi Gábor, zenéjét Hrutka Róbert szerzi.

A filmről

Blaskovich Ernő mindenét elvesztette a szabadságharc után. Céltalan, kicsapongó életet él, amikor egy nap megjelenik élete nagy lehetősége, Kincsem, a csodakanca. Ezzel a sors tálcán kínálja neki az elégtételt, hogy nemes küzdelemben győzze le ősi ellenségét, von Oettingen bárót. A versenypályákon elért siker nem elég méltó visszavágás: Ernő menthetetlenül beleszeret Klara von Oettingenbe, apja gyilkosának lányába.
Vajon mi a fontosabb, a szerelem vagy a bosszú?

A Valami Amerika és Magyar vándor rendezőjének új, romantikus kalandfilmje 2017. március 16-tól a mozikban!

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.