Főoldal BREAKING KRITKA: Hivatali karácsony
BREAKING

KRITKA: Hivatali karácsony

A karácsonyi parti nem csak a vendégek, hanem a stábtagok gyomrát is megfeküdte a Hivatali karácsony után.

1.1k
OCP 11004R mini
L-R: Courtney B. Vance as Walter, T.J. Miller as Clay Vanstone in OFFICE CHRISTMAS PARTY by Paramount Pictures, DreamWorks Pictures, and Reliance Entertainment

A karácsonyi parti nem csak a vendégek, hanem a stábtagok gyomrát is megfeküdte a Hivatali karácsony után.

Mikor a stáblistát nézegettük, és láttuk, hogy a sztoriért az a Jon Lucas és Scott Moore felelt a Hivatali karácsony filmnél, akik a Másnaposokat is jegyezték, megörültünk, mert tudtuk, hogy valami őrült buliban lesz részünk. Nos, végül elmaradt ez a öröm, ugyanis Hosh Gordon és Will Speck filmje nem több, mint egy olyan buli, melyet amilyen gyorsan csak lehet, de el kell felejtenünk. A filmnek nincs igazán története, csak a bulira és annak szervezésére figyeltek mind a karakterek, mind pedig a készítők, és a másnaposságot próbálták meg előkészíteni. Azt már egyszer eljátszották – pontosabban háromszor adták el -, viszont nagyon úgy tűnik, hogy nem ismerik a részegségig vezető utat, hiszen a filmben éppen azt a részt hagyták ki, hogy miként tud ennyire eldurvulni egy buli.

OCP 04095R2 mini

Csöppet sem mondhatjuk azt, hogy jó a buli, és ez a színészek játékán is átjött: nehezen tudtak kijönni a kínos szituációkból, sok a felesleges mellékszál és az apróságokra próbálták meg kihegyezni a filmet ahelyett, hogy a film igazi lényegére, a karácsonyi partira készültek volna fel kellően. Mert a felvezető alapján tényleg megérdemelték volna a cég dolgozói, hogy egy nagyszerű estét kapjanak a főnöküktől.

OCP 04626R mini

Clay (T.J. Miller) imádja beosztását, cégét, s már nagyban az év végi buli előkészületeit szervezi, mikor betoppan a szigorú tekintetű nővére, Carol (Jennifer Aniston), aki nem mellesleg a cég feje is, és arra készül, hogy felszámolja a korántsem nyereséges üzletágat. A hír futótűzként terjed a cégnél, s mikor sokan már nem csak a buliról, de az állasukról is lemondtak, akkor feltűnik egy befektető, Walter (Courtney B. Vance), aki talán a céget és a karácsonyi bulit is megmentheti. Clay és beosztottjai elhatározzák, hogy megnyerik maguknak Waltert, és ezzel megmentik a cég becsületét is, nem utolsó sorban a beosztottak állását is.
Josh Parkerrel (Jason Bateman) összefog Clay, hogy életük legnagyobb partiját hozzák össze, ahol senki és semmi sem marad szárazon, de a buli igazán csak ott kezd beindulni, mikor feltűnik Walter, és levetkőztetik a perverz és vad munkahelyi gátlásokat.

OCP 02482R mini

T.J. Millertől már megszokhattuk, ahol ő feltűnik, ott valami óriási baj lesz. Így történt a mostani részben is, de sajnos annyira kiesik a ritmusból, hogy észre sem venni, hogy ő az egyik kulcsfigurája a filmnek, miatta van buli, és okozza azt az eget verő problémát is, ami miatt kiesik az internet. Ezt mind a Clay számlájára kell felróni, de ugyanakkor egy hihetetlenül érző szív is lakozik benne: vállán hordja a cég minden beosztottjának sorsát, és rút testvére kijelentése miatt hibásnak érzi önmagát is, ezért mindent elkövet, hogy kihúzza a pácból a céget, és jobb belátásra sarkallja Carolt, akiről úgy is tudjuk, hiába játssza meg magát az elején, a végére úgy is benne lesz a buliban, akárcsak Kate McKinnon által játszott Mary is – keveset van a képernyőn, de mikor láthatjuk, akkor ütős beszólásaival magasan viszi a Hivatali karácsonyt. Nem kell levonni nagy következtetéseket, hogy a jóképű James Bateman, és az őrjítően szexi Olivia Munn összejön a filmben, ők lesznek a parti cukipárosa.

VÉGSZÓ

A buli az tényleg durva lett, talán még túl is erőltették, és vállaltak be olyanokat, melyekre sem a készítők, sem a színészek nem fognak boldogon visszaemlékezni. Mert ahogy ők, úgy mi is vissza fogunk emlékezni arra az estére, mikor mi beültünk, s ők pedig egy őrülten jó bulit szerettek volna csapni, helyette pedig egy fejfájástól lapos decemberi napot hoztak össze.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...