Főoldal Játékok Quentin Tarantino és Jennifer Aniston a főhőse az elfeledett Spielberg játéknak
Játékok

Quentin Tarantino és Jennifer Aniston a főhőse az elfeledett Spielberg játéknak

Újragondolták a 1997-es Director’s Chairt.

664
Steven Speilbergs Directors Choices Screenshot

Talán a kilencvenes évek volt az interaktív mozik aranykorszaka a CD-ROM eljövetelével, Dunát lehetett rekeszteni az ilyen játékokkal akkoriban. A műfaj mostanában egyfajta reneszánszát éli, születnek jobb és és kevésbé jó alkotások is.

Paolo Pedercini viszont most egy igazán autentikus darabbal nevezett be ebbe a zsánerbe, ugyanis az 1997-es Director’s Chairt újította fel. A Steven Spielberg nevével fémjelzett program gyakorlatilag egy multimedia CD-ROM volt, amelyben a filmkészítés csínját-bínját magyarázta a mester. Persze a dolog száraz lett volna ha csak ő magyaráz, így forgatott anyagok is elérhetőek voltak benne Quentin Tarantino és Jennifer Aniston szereplésével.

Ezeket a jeleneteket felhasználva alkotott Pedercini egy új címet, mely a Steven Spielberg’s Director’s Choices lett. A fejlesztő egy igazi interaktív mozit készített az anyagból választási lehetőségekkel, de elmondása szerint elég őrült projekt volt, hiszen volt mit felújítani a több mint húsz esztendős alapanyagon. A végeredményt saját honlapján tette közzé, így ingyenesen bárki játszhatja.

A végére maradt még két videó. Az elsőben az Easy Allies elemzi az régi-új játékot, a másodikban pedig az eredeti multimédiás anyaggal kapcsolatos werkfilmecskét élvezhetjük.

Szerző
Sinka Tamás

Általában egész nap játszom a munkahelyemen, ugyanis videojáték fejlesztésben dolgozom. Mellette hobbikritikusként okoskodom jó pár éve, immár szélesvásznon.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Dűne: Második Rész
Filmek

A Dűne: Második rész az egyik legbriliánsabb sci-fi film, amit Steven Spielberg valaha látott

Steven Spielberg kijelentésével sokan egyetértenek, hogy a Dűne: Második rész észbontó.

ReadyPlayerOne jelenetfoto 1 mini
Filmek

Steven Spielberg megerősítette, hogy elkészül a Ready Player Two

A Ready Player One sikere után jön a folytatás a filmvászonra.