Knights of the Old Republic felújításról csiripelnek a verebek

A pletyka szerint a korábban már elkezdett munkát támaszthatják fel újra.

A pletyka szerint a korábban már elkezdett munkát támaszthatják fel újra.

A hírt az a Cinelinx szellőztette meg, akik már 2015-ben is hasonló pletykákról cikkeztek. Az akkori projekt nem látta meg a napvilágot, egy év múlva még a bejelentés előtt lelőtték a munkálatokat. A weboldal most úgy értesült több forrásból is, hogy ugyanaz a projekt került most feltámasztásra.

Ha hinni lehet az információknak, akkor nem is remake, hanem egy teljes újragondolás érkezhet majd a Knights of the Old Republicból, amely ráadásul több dolgot is átemel majd az első két részből a jelenlegi Star Wars kánonba.

A cikk szerint több Star Wars projekt is körvonalazódik az Electronic Arts berkein belül, ezek közül a Jedi: Fallen Order esetleges folytatása lehet a legvalószínűbb, hiszen a játék elég jól muzsikált tavaly ősszel – a kritikusok és a játékosok szívét is meghódította. Ezen kívül a titokzatos Project Luminous és egy Nintendo Switch játék van megemlítve, szóval ezekkel versenyezhet cégen belül az új Kotor.

A nagy kérdés azonban az, hogy ki is fejlesztené ezt a bizonyos új részt. Elsőként természetesen a BioWare neve merülhet fel, mint eredeti fejlesztő, ám ők elég jól el vannak látva most munkával. Egyrészt az Anthem kapcsán, másrészt a szintén régóta pletykált Dragon Age 4 miatt. Másodsorban az Obsidiant szereti mindenki megemlíteni, ám őket pedig immár a Microsoft birtokolja (emiatt fura lenne egy új multiplatform játék tőlük, márpedig egy Star Wars címnél ez alighanem követelmény), valamint szintén van épp futó projektjük.

Új fejlesztőre bízni egy ilyen komoly melót pedig elég kockázatos, elég csak ha a BioWare kapcsán a legutóbbi Mass Effect fiaskóra gondolunk. Éppen ezért érdemes óvatosan kezelni a hírt. Könnyen lehet, hogy maga a munka valóban felmerült, de a prototípus fázisban legalább olyan könnyen el is tűnhetnek a süllyesztőben a fejlesztések. Pláne ha Star Warsról van szó, amiből az Electronic Arts a közelmúltban már csaknem tucatnyit elkaszált, köztük olyanokat is, amik be voltak jelentve. Az EA végre talán rendbe hozta a renoméját a Jedi: Fallen Orderrel, nagy hiba lenne újra elcseszni és ezt ők is tudják.

Total
3
Shares
Previous Article
Star Wars: Duel of the Fates

Colin Trevorrow megerősítette, hogy a Star Wars: Duel of the Fates koncepciói is kiszivárogtak

Next Article
Fekete Kanári

FEJTÁGÍTÓ: Bemutatkozik a DC Moziuniverzum egyik ragadozó madara, a Fekete Kanári

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!