Főoldal Játékok PlayStation Kiszivárgott a törölt Spider-Man multiplayer játék előzetese
PlayStation

Kiszivárgott a törölt Spider-Man multiplayer játék előzetese

Spider-Man: The Great Web címen dolgozott rajta az Insomniac Games.

288
Marvel's Spider-Man 2
Forrás: PlayStation

Tavaly év végén érte hackertámadás a Marvel’s Spider-Man játékokat fejlesztő Insomniac Games csapatát. A kiszivárgott anyagokból akkor kiderült, hogy a csapat dolgozott egy Pókverzum ihletésű többjátékos Spider-Man játékon is, azonban ezt még a bejelentés előtt törölhette a Sony. A játék előzetese azonban most kiszivárgott az internetre, amely egy ígéretes multiplayer címet sejtet, így a játékosoknak most fájhat a szívük miatta.

A játék Spider-Man: The Great Web címen készült az Insomniac Gamesnél. Az előzetes alapján a játékmechanikák és a grafika a Marvel’s Spider-Man 2 alapjaira épült. A koncepciót viszont a Sony nagy sikerű Pókember: Irány a pókverzum és a Pókember: A pókverzumon át animációs filmek ihlették. A Spider-Man: The Great Web egy ötfős coop multipalyer játéknak készült, amelyben a Skarlát Boszorkány által megbolygatott multiverzumon keresztül Pókember több variánsának a bőrébe bújhattunk volna. A Marvel’s Spider-Man 2 két főszereplője, Peter Parker és Miles Morales mellett felbukkant volna a póklány, Gwen Stacy is, de Venom is irányítható karakter lett volna. Az ellenségek között leginkább a Baljós Hatos különböző variánsaival találkozhattunk volna, közülük is Mysterio és Doctor Octopus jelentették volna a legnagyobb fenyegetést.

Az előzetest Yuri Lowenthal narrálja, aki Peter Parker hangja volt az eddigi Marvel’s Spider-Man játékokban. A szöveg fordítása a következőképen hangzik magyarul.

New York City. Nincs olyan dolog a világon, amit ne tennék meg ezért a nagy, gyönyörű almáért. Az egyik pillanatban egy szeletet majszolsz a Vinnie’s-ben, a következőben pedig egy szuper gonosz börtönszökését akadályozod meg. Néha magányos farkasként is meg tudod csinálni, de sokkal jobban jársz a barátaiddal. Láttam már a Baljós Hatost… De még sosem ilyen módszeresen – ilyen kegyetlenül. Nem hiszem, hogy ezúttal elég leszek, srácok. De együtt talán igen.

A Spider-Man: The Great Web tehát egy nagyon ígéretes online coop, mulitplayer Pókember-játéknak készült az eddigi széria erős alapjaira építkezve. Nagy kár, hogy ilyen formában ez a játék már nem valósul meg. Talán még később egy külön játszható mód formájában bekerül valamelyik Marvel’s Spider-Man játékba. Azonban a Sony láthatóan visszalépett az online live service PlayStation-játékoktól, így valószínű, hogy a The Great Web is ennek az átszervezésnek az áldozata. Az Insomniac Games következő játéka hivatalosan a Marvel’s Wolverine, amely várhatóan 2025-ben, vagy 2026-ban érkezik PS5-re. Addig pedig még a Marvel’s Spider-Man 2 javítása és új tartalmai várhatók.

Marvel's Spider-Man 2
Forrás: PlayStation

Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

1 Hozzászólás

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...