Főoldal Játékok PlayStation A Marvel’s Spider-Man lett minden idők legsikeresebb szuperhősös játéka
PlayStation

A Marvel’s Spider-Man lett minden idők legsikeresebb szuperhősös játéka

A Disney vezérigazgatója ismertette a videójátékos eredményeket és terveket.

239
Marvel's Spider-Man 2
Forrás: PlayStation

Február 7-én tartották a Disney befektetőinek szóló konferenciát. Bob Iger, a vállalat vezérigazgatója prezentálta a 2023-as év eredményeit, bevételeit és veszteségeit. A prezentáción szóba kerültek a Disney franchise-zaihoz kapcsolódó videójátékok. Az Epic Games-szel külön üzletet kötöttek a Fortnite játékra, de az is kiderült, hogy a Marvel’s Spider-Man lett minden idők legjobban fogyó szuperhősös játéka.

A Marvel’s Spider-Man 2018-ban jelent meg PlayStation exkluzívként a Sony alá tartozó Insomniac Games csapatától. Egy új nyitott világú akció-játék volt, amelyben Peter Parkerrel lengedezhettünk körbe New York utcáin. A játék hatalmas siker lett a PS4 konzolon, több mint 13 millió példány kelt el belőle az évek során, miután PS5 és PC-re is megjelent. A játék két folytatást élt meg, a 2020-as Marvel’s Spider-Man: Miles Morales és a 2023-as Marvel’s Spider-Man 2 képében. A széria 2022 májusig 33 millió eladott példánynál tart, amely óriási sikernek számít.

Iger azt is közölte, hogy Disney videójátékos divíziói nagyon jól teljesítenek, mióta 2016-ban megszüntették a Disney Interactive Studios fejlesztőjüket és átálltak a licenc alapú üzleti modellre. A Marvel-játékokért a Marvel Games, míg a Star Wars és Indiana Jones címekért a Lucasfilm Games felel. Azóta megannyi külsős fejlesztővel csináltak videójátékokat, amelyek közül kilenc 1 milliárd dollár feletti bevételt hozott, míg a mobiljátékok összesen 1,5 milliárdot termeltek. Az Egyesült Államokban is évről évre a top 10-es listán találhatók a Disney licencein alapuló játékok. A bevételek mellett a kritikai elismerés sem maradt el, 2023-ban a Disney videójátékait több mint 150 díjra jelölték, köztük a Marvel’s Spider-Man 2-t az év játéka díjra a The Game Awardson. A Disney és a Sony a továbbiakban is sokat fektetnek az Insominac Games Marvel-játékaiba, a következő cím a Marvel’s Wolverine lesz.

Marvel's Spider-Man 2
Forrás: PlayStation
Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

PlayStation Studios
PlayStation

Egy ideig nem várható nagyobb PlayStation-exkluzív játék a Sony stúdióitól

2025 márciusig nem érdemes God of War vagy Marvel’s Spider-Man szintű játékokat...

Helldivers 2
Játékok

A Helldivers 2 megdöntötte a God of War rekordját

A Sony új multiplayere nagyon népszerű lett.

Naughty Dog
PlayStation

Min dolgozik a Naughty Dog?

Vajon új The Last of Us, Uncharted vagy valami teljesen új készülhet?