Főoldal BREAKING A Disney milliárdokat fektet a Fortnite videójátékba
BREAKINGJátékok

A Disney milliárdokat fektet a Fortnite videójátékba

A Disney több évre szóló milliárd dolláros üzletet kötött az Epic Games-szel.

181
Fortnite Marvel
Forrás: Epic Games

Február 7-én tartotta a Disney a befektetőinek szóló konferenciát. A prezentáción Bob Iger, a vállalat vezérigazgatója ismertette a 2023-as év bevételeit és veszteségeit. Iger bejelentette, hogy a The Walt Disney Company egy több évre szóló, 1,5 milliárd dolláros üzletet kötött a Fortnite játékot fejlesztő Epic Games-szel.

Iger említette, hogy az új együttműködés elsősorban a nagy sikerű ingyenes, online battle royale shooterre, azaz a Fortnite-ra vonatkozik. A játékban számos Disney franchise és karakter fog a jövőben is felbukkanni olyanok, mint a Disney mesék, a Pixar, a Marvel, a Star Wars vagy az Avatar szereplői. Egyfajta Disney univerzum jöhet létre a Fortnite-on belül. A játékban már korábban is megjelentek az aktuális Marvel vagy Star Wars művekhez kapcsolódó karakterek. De olyan is megesett, hogy a Bosszúállók: Végjáték filmben népszerűsítették a videójátékot.

Az Epic Games-szel való izgalmas új kapcsolatunk a Disney szeretett márkáit és franchise-ait egyesíti a rendkívül népszerű Fortnite-tal egy átalakuló új játék- és szórakoztató univerzumban. Ez a Disney eddigi legnagyobb belépését jelenti a játékok világába, és jelentős növekedési és terjeszkedési lehetőségeket kínál. Alig várjuk, hogy a rajongók úttörő új módokon élhessék át a Disney-történeteket és világokat, amelyeket szeretnek.

Robert A. Iger

Tim Sweeney, az Epic Games vezérigazgatója és alapítója a következőket mondta az üzletről.

A Disney volt az egyik első vállalat, amely hitt a Fortnite-ban rejlő lehetőségekben, hogy a saját világukat a miénkkel egyesítik, és az Unreal Engine-t használják az egész portfóliójukban. Most valami teljesen új dologban dolgozunk együtt, hogy egy olyan tartós, nyílt és átjárható ökoszisztémát építsünk, amely összehozza a Disney és a Fortnite közösségét.

Tim Sweeney

Az Epic Games és a Disney régóta működnek együtt. Nem csak a videójátékok szintjén, hanem az Epic saját gyártású és piacvezető Unreal Engine grafikus motorját is számos alkalommal hasznosították a Disneynél. Olyan videójátékokhoz használták eddig a motort, mint a Kingdom Hearts 3, a Star Wars Jedi: Fallen Order és a Star Wars Jedi: Survivor. A filmgyártásban is kiemelt szerepet tulajdonítottak a technológiának. Az ILM számos vizuális effekthez használta az Epic motorját, többek között a Star Wars-sorozatokhoz kifejlesztett StageCraft nevű LED-falas technológiát is az Unreal Engine-re alapozták. De a Disney vidámparkjaiban is használták a motort több mint tizenöt látványosságnál, mint pl.: Millennium Falcon: Smugglers Run a Star Wars: Galaxy’s Edge vidámparkban.

Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Marvel's Spider-Man 2
PlayStation

A Marvel’s Spider-Man lett minden idők legsikeresebb szuperhősös játéka

A Disney vezérigazgatója ismertette a videójátékos eredményeket és terveket.

Előzetesek

Bejelentették a Vaiana folytatását, a premierdátummal együtt

Maui és Vaiana hamarosan újra útra kelnek! Itt az első teaser előzetes...