Főoldal Filmek Kevin Feige is dühös a Disneyre, amiért streaming bemutatót kapott a Fekete Özvegy
Filmek

Kevin Feige is dühös a Disneyre, amiért streaming bemutatót kapott a Fekete Özvegy

Kevin Feige is ellenezte a hibrid-modellt a Fekete Özvegynél.

194
Kevin Feige

Állítólag a Marvel Studios elnökének sem tetszik a kialakult helyzet. Tegnap este robbant a hír, miszerint Scarlett Johansson beperelte a Disney-t, amiért a stúdió pontosan azon a napon tette elérhetővé a Fekete Özvegyet a mozikban és a Disney+ streamingszolgáltatón, ezzel pedig több tíz millió dollártól esett el a színésznő. Ma reggelre a Disney is kiadott egy közleményt, és elég erős szavakkal reagált a színésznő vádaskodására.

Kevin Feige hivatalos közleményt nem adott még ki az üggyel kapcsolatban, de állítólag neki sem tetszik a helyzet, s ha hihetünk a híreknek, akkor Johansson pártját fogja. Ő ugyanis már korábban ellenezte ezt a stratégiát, nem tartja jó ötletnek a Disney+-on a Premier Access bemutatót, vagyis a hagyományos mozis bemutatókat részesítette előnyben szemben a streaminggel.

Kevin Feige

A The Hollywood Reporter korábbi vezető szerkesztője, Matthew Belloni a What I’m Hearing című hírlevélben azt írja, hogy állítólag Kevin Feige lobbizott a Fekete Özvegy egynapos hibrid megjelenése ellen, vagyis szerette volna, ha előbb csak a mozikban kerül bemutatásra a film. Ráadásul még arra is ügyelt, ha elkerüljön egy hasonló incidenst, amibe a Disney és Johansson került. Feige jól ismeri a színésznőt, hiszen a 2010-es Vasember 2. rész óta dolgoznak együtt, szóval tisztában volt a következményekkel. Amikor nagyot zuhant a Fekete Özvegy bevétele az első héthez képest, Feige azt akarta, hogy a Disney rendbe hozza a dolgokat a sztárral, nem pedig hogy elmérgesedjen a helyzet.

Nem először ütköznek az ellentétek Feige és a Disney között. A producer hírhedt módon rossz kapcsolatot ápolt a Marvel elnökével, Ike Perlmutterrrel, és egyértelművé tette Alan Horn számára, hogy a tét nem kevesebb, mint a maradása. Feige-t gyorsan áthelyezték, többé nem kellett jelentenie Perlmutternek, s ezzel megoldódott a probléma. Most azonban újabb ellentét bontakozott ki, miután a Disney nem teljesítette Feige kérését, hogy a Fekete Özvegy-filmet a mozikban mutassák be, s további juttatásokat kapjon Johansson a film után. Belloni azt találgatja most, hogy a dolgok nem állnak túl jól a nagymenő hírében álló producernek. Belloni még azt is megpedzegette, hogy Feige akár távozhat a Marvel Studios éléről, s James Gunn után Walter Harmada csapatában találhat otthonra a DC Comics filmes univerzum élén. Persze ezek csak találgatások, kezeljük fenntartásokkal, de elnézve a Disney és Johansson közötti pert, forr a levegő a Disneynél.

A hírhez kapcsolódik, hogy állítólag Emma Stone is azt fontolgatja most, beperli a Disney-t, amiért a Szörnyella című filmet egyszerre mutatták be online és a mozikban nyár elején.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Disney Plus
Filmek

A Disney+ decemberi megjelenései

Decemberben ezeket a filmeket és sorozatokat mutatja be a Disney+.

Deadpool 3.
Filmek

A Deadpool 3. forgatási fotóján lefejezték az egyik visszatérő X-Ment

Egy visszatérő X-Men látható a Deadpool 3. forgatási fotóján, akit szó szerint...

Vasember
Filmek

Kevin Feige végre reagált azokra a pletykákra, hogy Robert Downey Jr. visszatérhet Vasemberként

Megszólalt a témában a Marvel Studios vezetője is, hogy visszatérnek-e az eredeti...

Madame Web
Előzetesek

Megjelent a csajokkal teli Madame Web előzetese magyarul

Magyar szinkronnal is elérhető a Madame Web első nagy előzetese.