Főoldal Filmek Két év alatt 100 millió előfizetőre tett szert a Disney+ streamingszolgáltató
Filmek

Két év alatt 100 millió előfizetőre tett szert a Disney+ streamingszolgáltató

Nem várt ütemben nő a Disney+.

478
Disney+

Alig egy hónapja írtunk arról, hogy a Disney+ streamingszolgáltató előfizetőinek száma elérte a 95 milliót, ami az eredeti előrejelzést is felülmúlta. Kezdetben úgy számolt a Disney, hogy az első négy év alatt érik el a 90 milliót. A januári jelentés után fontos mérföldkőhöz ért a szolgáltatás. A legújabb felmérés szerint a platform átlépte a bűvös 100 millió előfizetőt, amire mindössze csak 16 hónapra volt szüksége a 2019. november 12-ei rajt után.

Bob Chapek, a Disney elnök-vezérigazgatója jelentette be az örömteli hírt kedden, a részvényeseinek megtartott találkozón:

A Disney+ óriási sikere – ami mára átlépte a 100 millió előfizetőt – arra ösztönöz bennünket, hogy még ambiciózusabbak legyünk, és jelentősen növeljük beruházásokat a magas színvonalú tartalmak fejlesztésébe. Valójában évente több mint 100 új címet tűztünk ki célul, ideértve a Disney Animation, a Disney élőszereplős, a Marvel, a Star Wars és a National Geographic tartalmakat. Közvetlenül a fogyasztói üzletágunk a cég legnagyobb prioritását élvezi, és robusztus tartalmak a további gyarapodást fogja ösztönözni.

Bob Chapek

A Disney+ jelenleg már 59 országban elérhető, és hamarosan újabb országokban és régiókban válik elérhetővé majd, köztük Magyarországon is. Ettől a terjeszkedéstől még nagyobb ütemben növekedhet az előfizetők száma. A világ legnagyobb streamingszolgáltatója, a Netflix év elején jelentette be, hogy az elmúlt évekhez képest a pandémiának köszönhetően hatalmasat ugrott az érdeklődés a szolgáltatás iránt. Ez is fontos szerepet játszott abban, hogy 200 millióra nőtt az előfizetők száma.

Disney+

A filmipar átalakulóban van, a nagy stúdiók belátták, hogy több lábon kell állniuk, ha a jövőben szeretnének egy hasonló nehéz időszakot túlélni. Nem volt jellemző a nagy költségvetésű filmek és sorozatok készítése a Netflixre, de ebben is változás történt. Akár a 200 milliós büdzséből gazdálkodó alkotásokkal is találkozhatunk a jövőben, s a cég elmondása szerint 2021-ben minden hétre jut majd valami film és sorozat.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Az akolitus
Sorozatok

Az akolitus választ ad majd arra, hogy honnan tudtak a jedik a kettő szabályáról

A showrunner arra is kitért, hogy számíthatunk-e Darth Bane felbukkanására.

Az akolitus
Sorozatok

Az akolitus legújabb előzetesében Vernestra Rwoh jedimester egy fényostorral harcol

Az akolitus bemutatja azt, amit még soha nem láttunk képernyőn: a fényostor...