Netflix

A Netflix előfizetőinek száma már meghaladja a 200 milliót

Újabb mérföldkőhöz ért a Netflix.

Méltán nevezhetjük a streamingszolgáltatók koronázatlan királyának a Netflixet, hiszen a világ legnagyobb szolgáltatója egy újabb rekordot állított fel. A platform előfizetői bázisa nemrég 8,5 millió új előfizetővel bővült, ezzel pedig az előfizetők száma átlépte a 200 milliót is a 2020 negyedik negyedévében. A Netflix bődületes növekedéséhez hozzájárult a COVID-19 is, hiszen az elmúlt egy évben a mozik szinte világszerte bezártak, az emberek otthonukban „fogyasztották” az új filmeket és sorozatokat.

A legutóbbi negyedéves pénzügyi jelentésükben a Netflix bejelentette, hogy átlépték a 200 millió előfizetőt, ami mérföldkőnek számít fennállásuk óta. Az egész évre vonatkozóan pedig egy másik rekordot is felállítottak, mégpedig azt, hogy egy évben 37 millió új előfizetővel bővült a szolgáltatás. A platform éves bevétele elérte a 25 milliárd dollárt, az üzemeltetési profit pedig csaknem 76%-kal, azaz 4,6 milliárd dollárral nőtt.

Ha eddig kétségeink lettek volna afelől, hogy a Netflix a legnagyobb streamingszolgáltató, akkor a 200 millió előfizetővel minden kétséget eloszlattak. Egyre nagyobb háború kezd kibontakozni a szolgáltatók között, s ez a jövőben sem fog változni. A Disney tavaly arról számolt be, hogy 86 millió előfizetővel rendelkezik a Disney+ streamingszolgáltató.

Csak sejtjük, hogy a dobogó harmadik fokára az HBO Max ért fel, mert a WarnerMedia nem közöl számokat, hogy a 2020 májusában indult szolgáltatás hány aktív felhasználóval bír. Az HBO Max inkább azzal hívta fel magára a figyelmet a tavalyi évben, hogy elsőként fogják alkalmazni a hibrid modellt, vagyis egy napon fogják a mozikban és digitálisan bemutatni a 2021-es filmeket. Nagy visszhangot váltott ki ezzel a példátlan bejelentéssel a WarnerMedia, amivel nemcsak a mozikat, hanem a rendezőket és színészeket is magukra haragítottak ezzel.

A verseny az idei évben is folytatódik majd. Az HBO Max olyan alkotásokkal szeretné növelni az előfizetők számát, mint a Godzilla vs. Kong, a Mátrix 4., a Dűne vagy a The Suicide Squad – Öngyilkos osztag. A Disney+ a mainstream tartalmakban látja a fejlődést, főként a Marvel Studios sorozataival, illetve több élőszereplős Star Wars sorozattal leszünk elhalmozva a következő időben. Ami pedig a Netflixet illeti, a szolgáltató az idei évben sem ül majd babérjain, hiszen alig néhány napja jelentette be, hogy az idei évre minden hétre jut majd egy film.

Total
2
Shares
Previous Article

Végre megérkezett a Hitman 3

Next Article
007 Nincs idő meghalni

Hollywood arra készül, hogy ismét eltolja a premiereket, köztük a 007 Nincs idő meghalni is később kerül bemutatásra

Related Posts